SAĞLIK
Giriş Tarihi : 15-12-2021 15:19   Güncelleme : 15-12-2021 16:07

Sağlık Çalışanları Bugün İş Bıraktı

Türk Tabipler Birliği'nin tüm Türkiye'de TBMM'den sağlık çalışanlarının özlük haklarında yapılacak iyileştirme yasa tasarısının geri çekilmesi gerekçesiyle bir gün süren iş bırakma eylem kararı Mersin'de de gerçekleştirildi..

Sağlık Çalışanları Bugün İş Bıraktı

Mersin'de Sağlık çalışanları, Toros Hastanesi, Şehir Hastanesi, Üniversite Hastanesi, Tarsus Devlet Hastanesi  ve Erdemli Devlet Hastanesi önünde yaptıkları basın açıklamalarında,  Hiçbir ayırıma gidilmeden tüm sağlık çalışanları özlük haklarının iyileştirmesi için bir gün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Sağlık çalışanları "Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz" açıklamasında bulunuldu.

Bir günlük iş bırakma eylemine Mersin Tabip Odası, SES Mersin Şubesi, Genel Sağlık İş, Birlik Dayanışma Sendikası ve Mersin Aile Hekimleri Derneğinin destek verdiği iş bırakma eyleminde yapılan açıklamalarda;

"Artık toplumun, sağlık çalışanların çığlığına kulak verilmelidir. Taleplerimiz kabul edilmediği, sağlık çalışanlarının çalışma ve yaşam koşullarını düzeltecek bir düzenleme hızla Meclis’e getirilmediği takdirde eylemlerimiz devam edecektir. İktidar bilmelidir ki söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var. Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz" ifadeleri yer aldı.

Sağlık çalışanlarının bir günlük iş bırakma eyleminde  ACİL Servisler dışında sağlık hizmetleri verilmedi.

MERSİN KENT HABER

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala