KENT
Giriş Tarihi : 31-10-2016 12:38   Güncelleme : 31-10-2016 12:38

Şehit Piyade Onbaşı Barbaros Yılmaz Silifke’de Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hakkari’de terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen havan saldırısı sonucu Şehit olan Piyade Onbaşı Barbaros Yılmaz’ın naaşı binlerin duaları eşliğinde memleketi Silifke’de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Piyade Onbaşı Barbaros Yılmaz Silifke’de Son Yolculuğuna Uğurlandı

 

Silifke İmam-ı Azam Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına Vali Özdemir Çakacak, Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan, Aytuğ Atıcı ve Baki Şimşek, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Sg. Albay Fatih Erhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, il protokolü, askeri, mülki ve adli erkan, Şehidin ailesi, yakınları ve binlerce Vatandaş katıldı.

 

Cenaze Töreni öncesinde Şehit Barbaros Yılmaz’ın Al rengini, Vatan uğruna canlarını feda eden Şehitlerimizin kanından alan Şanlı Türk Bayrağımızın asılı olduğu taziye evini ziyaret eden Vali Çakacak Şehidimize ve tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Milletimize metanet, yaralılarımıza da acil şifalar diledi.

 

Cenaze namazının kılınmasının ardından Vatan uğruna en değerli varlığı olan canını feda eden kahraman Şehidimiz Yılmaz’ın naaşı top arabasına konuldu. Okunan dualar eşliğinde Silifke Şehitliği’nde Vatan toprağına emanet edilen Şehidimizin naaşının üzerine örtülen Türk Bayrağı, Şehidin ailesine teslim edildi.

 

Tören boyunca Vali Çakacak Şehit haberiyle büyük acı duyan ancak bir o kadar da gururlu ve onurlu bir duruş sergileyen kahraman Şehidimizin ailesi ve yakınları ile yakından ilgilenerek, onları teselli etmeye çalıştı.

 

Cenaze Töreni’nin ardından tekrar Şehit Yılmaz’ın Sayağzı Mahallesi’ndeki taziye evine geçen Vali Çakacak, okunan Kuran-ı Kerim’in ardından Şehidimizin ailesi, yakınları ve Vatandaşlarla birlikte dua etti. 

MERSİN KENT HABER

EditörEditör