GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-11-2025 18:30   Güncelleme : 25-11-2025 18:51

Şiddetsiz, Eşit ve Özgür Bir Yaşam Çağrısı

Mersin Cemevi'nde kadınlar , "Kadınların emeği ve yaşam hakkı için şiddetsiz, eşit ve özgür bir yaşam "ç ağrısında bulundu.

Şiddetsiz, Eşit ve Özgür Bir Yaşam Çağrısı

Mersin Cemevi'nde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında yapılan basın açıklamasını Aysel Kılavuz yaptı.

Aysel Kılavuz basın açıklamasında; kadının toplumdaki yerine vurgu yapan açıklamada, kadının yalnızca bir evin değil, yaşamın özü olduğuna dikkat çekti.

 Kadının doğuran, büyüten ve yaşatan bir güç olduğuna dikkat çekilen metinde, kadının Hakk’ın yarattığı güzelliğin ve direncin aynası olduğu belirten Kılavuz, İnanç geleneğinde sevgiyle yoğrulmuş bir yolun takip edildiği belirtilen açıklamada, “Gerçek inanç kadına el kaldırmamakla başlar. Gerçek insanlık, kadına saygıyla yaşar” dedi.

Açıklamada,  Pirlerden ve analardan miras alınan bu anlayışın, barışın, eşitliğin ve merhametin temelini oluşturduğu kaydedildi.

Kadınların emeği görünür oldukça toplumun güçlendiği, kadınların sesi yükseldikçe adaletin büyüdüğü ifade edilen açıklamada, kadınların katkı sunduğu her alanda sevginin filizlendiği vurgulandı.

Kılavuz açıklamasında, bugün bir kez daha şiddetsiz, eşit ve özgür bir yaşam talep edildiği belirtilerek şu mesaj verdi:

 “Kadınların yaşam hakkını, onurunu ve emeğini korumaya devam edeceğiz. Kadınların sesi olacak, dayanışmayı büyüteceğiz. Her ortamda eşitliği, adaleti ve sevgiyi savunacağız. Çünkü bir kadının sesi sustuğunda insanlığın sesi eksilir; bir kadının eli uzandığında toplum şifa bulur; bir kadın güldüğünde dünya güzelleşir.” ifadesinde bulundu.

EditörEditör