SPOR
Giriş Tarihi : 20-12-2023 15:50   Güncelleme : 28-12-2023 18:57

Süper Lig'deki Takımların Değerleri

Süper Lig’deki takımların değeri bu takımlar içerisinde yer alan oyuncuların toplam değerlerine bağlı olarak belirlenen, süper lig içerisinde en yüksek piyasa değerine sahip olan takımlardır.

 Süper Lig'deki Takımların Değerleri

 

Süper Lig’deki takımların değeri bu takımlar içerisinde yer alan oyuncuların toplam değerlerine bağlı olarak belirlenen, süper lig içerisinde en yüksek piyasa değerine sahip olan takımlardır.

Süper lig karşılaşmalarında takımların yapmış olduğu transferlere bağlı olarak kulüp değerleri bulunuyor. Bu kulüpler içerisinde bazıları en yüksek değere sahip olarak burada sıralamaya giriyor. Yüksek değere sahip olan takımlar özellikle karşılaşmalarda elde etmiş olduğu başarılar ile de dikkat çekmeye devam ediyor. Bu takımlara özellikle yüksek değerlere sahip oyuncular kadrosuna sahiptir.

Birinci Sıra: Galatasaray

Galatasaray Spor Kulübü, 1 Ekim 1905 tarihinde Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından İstanbul'da kuruldu. Sarı ve kırmızı renklere sahip olan Galatasaray'ın amblemi, sarı-kırmızı renklerin hakim olduğu aslan figürünü içerir. Bu aslan kulübün güçlülüğünü, cesaretini simgeler.

İç saha maçlarını Türk Telekom Stadyumu'nda oynamaktadır. Stadyum, İstanbul'un Şişli ilçesinde yer almaktadır. Takım 2011 yılına kadar Ali Sami Yen Stadı içerisinde ev sahipliği yapmaktaydı.

Galatasaray takımı Türkiye Süper Lig'de birçok kez şampiyonluk yaşamıştır. UEFA Kupası'nı 1999-2000 sezonunda kazanarak Türk futbol tarihinde bir ilke imza atmış ve Avrupa'da büyük bir başarı elde etmiştir.

Türkiye Kupası, Türkiye Süper Kupa, diğer ulusal ve uluslararası turnuvalarda birçok başarıya imza atmıştır. Türk sporu, futbolu için önemli bir simge olarak kabul edilir. Kulüp, tarih boyunca birçok başarı elde etmiş, Türkiye'nin önde gelen futbol kulüplerinden biri olmuştur.

Takımın günümüzdeki güncel değeri 236,58 Milyon euro tutarındadır. Süper Lig’deki takımların değerleri arasında en yüksek değere sahip olan takımdır.

İkinci Sıra: Fenerbahçe

Fenerbahçe Spor Kulübü, Türkiye'nin en büyük spor kulüplerinden biridir ve özellikle futbol branşında büyük bir taraftar kitlesine sahiptir. 1907 yılında Ziya Songülen, Ayetullah Bey, Necip Okaner, Galip Hürriyet, Halit Fahri Bey, Refik Cevdet Kalpakçıoğlu, Hilmi Bey gibi isimler tarafından İstanbul'da kuruldu.

Sarı ve lacivert renklere sahip olan Fenerbahçe'nin amblemi, sarı-lacivert renklerle tasarlanmış bir kartal figürünü içerir. Kulübün lakabı da "Sarı Kanaryalar"dır. İç saha maçlarını Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynamaktadır. Stadyum, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde yer almaktadır.

Takımın elde ettiği başarılar şu şekildedir;

  • Fenerbahçe Futbol Takımı, Türkiye Süper Lig'de birçok kez şampiyonluk yaşamıştır.
  • Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupa gibi ulusal turnuvalarda birçok kez şampiyonluk elde etmiştir.
  • Uluslararası arenada UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmiştir.

Zengin tarihinde birçok başarı elde etmiş ve Türkiye'nin en büyük rekabetlerinden biri olan "Fenerbahçe-Galatasaray Derbisi" gibi maçlarda büyük duygusal ve sporif başarılar yaşamıştır.

Takımın günümüzde süper lig içerisindeki değeri ise 200,58 Milyon euro değerindedir. Bu nedenle de Süper Lig’deki takımların değerleri içerisinde ikinci sıraya yerleşmeyi başarmıştır.

Üçüncü Sıra: Beşiktaş

Beşiktaş Jimnastik Kulübü 19 Mart 1903 tarihinde İstanbul'da kuruldu. Kulüp, Türkiye'deki en eski spor kulüplerinden biridir. Siyah ve beyaz renklere sahip olan Beşiktaş'ın amblemi, aynı renklerle tasarlanmış kartal figürünü içerir. Kulübün lakabı "Kara Kartal"dır.

Takım iç saha maçlarını Vodafone Park Stadyumu'nda oynamaktadır. Stadyum, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yer almaktadır. Süper Lig'de birçok kez şampiyonluk yaşamıştır.

Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupa gibi ulusal turnuvalarda birçok kez şampiyonluk elde etmiştir. Takım günümüzde hala kendinden söz ettirmeyi başaran önemli takımlar arasında yer alıyor.

Süper lig kapsamında kadronun değeri ve güncel takım piyasası 129,78 Milyon euro tutarındadır. Birçok değerli oyuncuya sahip olan kulüp günümüzde hala süper lig içerisinde yüksek sıralamalara sahiptir. Son dakika spor haberleri Beşiktaş içerisinde sıklıkla adını duyduğumuz takım kulüp değerleri sıralamasında üçüncü sırada yer alıyor.

Dördüncü Sıra: Trabzonspor

Trabzonspor, 2 Ağustos 1967 tarihinde Trabzon'da kuruldu. Kulübün renkleri bordo-maviden oluşur. Amblemi, bordo-mavi renklerle tasarlanmış bir ayı figürünü içerir. Takım formaları da özellikle bu renklere uygun olacak görünümde tasarlanır.

Kulüp iç saha maçlarını Medical Park Stadyumu'nda oynamaktadır. Stadyum Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yer almaktadır. 8 kez Türkiye Süper Lig şampiyonluğu bulunan takım günümüzde dört büyüklerin dördüncü takımıdır. En son şampiyonluklarını 2021 – 2022 sezonunda almıştır.

Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupa gibi ulusal turnuvalarda birçok kez şampiyonluk elde etmiştir. 9 kez Türkiye Kupası, 3 Kez TFF Süper Kupa Şampiyonluğu unvanına sahiptir.

Takım kurulduğu günden bu yana Türk futbolunun önemli bir parçası olmuş, birçok başarı elde etmiş, taraftar kitlesiyle büyük bir etki yaratmış bir kulüptür. Günümüzde takımın toplam piyasa değeri 125,35 Milyon Eruro’dur. Takım güncel piyasa değerleri sıralamasında dördüncü takımdır.

Birçok değerli oyuncuya yer veren takımın günümüzde sıklıkla haberlerini duymak mümkün oluyor. Futbolseverler takımın karşılaşmalarını büyük bir heyecanla bekliyor. Yeni transferleri ile ilgi çekerek yeni başarılara imza atmayı planladığı söylenebilir. Gelişmeler için nefesler tutularak takip edilmeye devam ediliyor.

Beşinci Sıra: İstanbul Başakşehir FK

Kulüp 2014 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başakşehir Futbol Kulübü adıyla kuruldu. Daha sonra 2014-2015 sezonunda Süper Lig'e yükseldi. Temsil eden renkleri turuncu ve laciverttir. Amblemi kulübün adını, turuncu-lacivert renklerle tasarlanmış bir kartal figürünü içerir.

İstanbul Başakşehir, iç saha maçlarını Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynamaktadır. Stadyum, İstanbul'un Başakşehir ilçesinde yer almaktadır. Özellikle Türkiye Süper Lig'de 2019-2020 sezonunda tarihinde ilk kez şampiyonluk yaşayarak büyük bir başarı elde etti.

Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupa gibi ulusal turnuvalarda da mücadele etmektedir. Takımın günümüzdeki Süper Lig değeri 60,20 Milyon Euro tutarıdır. Son spor haberleri kapsamında adını duyuran takım değerler listesinde beşinci sırada bulunuyor. 4 Büyükler dışında birincilik elde etmeyi başarmış futbol takımıdır.

EditörEditör