GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-03-2016 19:15   Güncelleme : 22-03-2016 19:15

Taşaron İşçiye Kadro Kararı Çıktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan kamuda çalışan taşeron işçilerle ilgili önemli açıklama geldi. Başbakan, "Asıl işlerde çalışan taşeron işçilerin kamuya alacağımızı açıklamıştık. Bu çalışmaları tamamladık. Bu kişileri kamuya alacağız” dedi. Sosyal güvenlik uzmanları, bu yeni düzenlemenin 700 bin kişiyi yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Taşaron İşçiye Kadro Kararı Çıktı

Kamuda çalışan 740 bin taşerona kadro yolu gözüktü. Başbakan Ahmet Davutoğlu, sürpriz bir açıklama yaparak, “Asıl işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz. Ayrıca, yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimizi de kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece ister asıl iş olsun ister yardımcı iş olsun, dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak inşallah” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu kamuda 650 bin alt işveren bulunduğunu, başka tanımlamalar altında çalışanlarla birlikte rakamın 740 bine çıktığını belirtmişti.

İLK AŞAMADA 200 BİN KİŞİ

Bu durumda ilk aşamada kamuda asıl işi yapan 150-200 bin çalışanın kadroya alınması öngörülüyor. Sonrasında ise aşamalı olarak diğer çalışanların kadroya alınması planlanıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup toplantısındaki toplantısında öne çıkan detaylar şöyle:

"-Vaatlerimiz arasında olmamasına rağmen, adalet gereği bir karar daha aldık. Ayrıca yardımcı işlerde çalışanları da kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak. Bu kişiler aynı yerde çalışmaya devam edecekler.


-Önümüzdeki günlerde Meclis'e sunacağımız yasa tasarısı ile kamuda asıl işlerde ya da yardımcı işlerde çalışıp, emeklilik hakkını elde etmemiş çalışanlarımızı da kamuya alacağız. Bütün emekçilerimize selam olsun. Söz konusu çalışanlarımız aldıkları ücretlerle birlikte, çalıştıkları yerde kalmaya devam edecekler."

700 BİN İŞÇİYİ İLGİLENDİREN KARAR

CNN Türk'te konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Resul Kurt, "Aslında beklenen 150 -200 bin işçiyi ilgilendiren bir açıklama bekliyorduk ama Başbakan daha geniş kapsamlı bir açıklama yaptı. Bundan sonra nasıl kadroya alınacaklar, nasıl bordrolama işlemi yapılacak, bunların hepsi bir süreç, hepsini takip edeceğiz. Bütün bunlar yasal düzenlemelerle belirlenecek. 700 bin kişiyi yakından ilgilendiriyor yaklaşık" yorumunu yaptı. 

1,5 YILDIR BEKLENEN BİR KARAR

Bir televizyon kanalına konuşan Prof. Dr. Cem Kılıç, bu düzenlemenin 700 bin kişiyi kapsadığını ifade etti. 

Prof. Dr. Kılıç, düzenlemenin bütçe üzerinde kayda değer bir etkisinin olmayacağını, hatta olumlu etkisinin olacağını kaydetti.

Kılıç açıklamasının devamında "Yaklaşık 1.5 yıldır biz bunu bekliyorduk. Çok önemli bir karar alındı" dedi.

HÜRRİYET

EditörEditör