YAŞAM
Giriş Tarihi : 02-02-2017 21:20   Güncelleme : 02-02-2017 21:20

Taşeron İşçiler Çevre Temizliği Yaparak Kadro İstedi

Mersin'de Karayolları 5.Bölge Müdürlüğü'nde çalışan bir gurup taşeron işçi, hem kadro taleplerine dikkat çekmek hem de taşeron sistemine son verilmesi için ellerine süpürge ve kürek alarak çevre temizliği yaptı.

Taşeron İşçiler Çevre Temizliği Yaparak Kadro İstedi

Toroslar İlçesi Lütfü Oğuzca Parkı'nda toplanan işçilerin etkinliğine, Hizmet İş Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün, Dev Tekstil Sendikası Mersin Şube Başkanı Ahmet Su, Yol İş Sendikası üyeleri ile işten çıkartılan şişe cam işçileri de destek verdi.

 "Söz verdiniz, tüm taşeron kadro istiyor" yazılı yelekler giyen işçiler, Akbelen caddesi, kaldırımlar ve Lütfü Oğuzca Parkı'nı vatandaşların şaşkın bakışları arasında süpürdü. Yaklaşık bir saat süren çevre temizliğinde işçiler, ellerindeki süpürge ve fırçalarla topladıkları çöpleri, poşetlerle çöp kutularına attılar. İşçiler, daha sonra  “ÖSP’ ye hayır, işçi kadrosuna evet” sloganı attı.

TAŞERON SİSTEMİ TÜRKİYE’YE YAKIŞMIYOR

Taşeron sisteminin Türkiye’ye yakışmadığını belirten Ertuğrul Saltuk Bal, “Eski Çalışma Bakanımız Faruk Çelik’in de ifade ettiği gibi taşeron sistemi diğer adıyla kölelik sistemi modern, çağdaş Türkiye’mize yakışmıyor. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Biz işçiler her zaman devletimizin, milletimizin yanında olduk. Bugünde bu çağdışı sistemi ülkemizden temizlemek için sembolik olarak çevre temizliği yaptık.” dedi.

‘BOYNU BÜKÜK BIRAKILDIK’

Bal, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan yaklaşık 10 bin taşeron işçinin kadrolu işçi olarak atama işlemlerinin gerçekleştirildiğini ancak kendilerinin kapsam dışı bırakıldıklarını söyledi.

Hükümete seslenen Bal, “Hükümetimizin bizlere bir buçuk yıl önce verdiği kadro sözlerini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bir süre önce, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün üyesi bulunduğu sendikalar ile ilgili bakanlıklar arasında imzalanan protokolle on bin taşeron işçi kadrolu olarak istihdam edildi. Ancak yapılan protokolde bazı işkolları yardımcı iş olarak görülerek kapsam dışı bırakıldı. İhale kapsamımız temizlik olduğu için ayrı tutulduk. Yanımızda çalışan arkadaşımız kadro alırken bizim boynumuz bükük kaldı. Değerli devlet büyüklerimizden bu haksızlığın giderilerek asıl kadromuz olan işçi kadrosunu talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

ÖSP KABUL EDİLEMEZ

Hizmet İş Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün ise, hükümetin getirmek istediği Özel Sözleşmeli Personel statüsünü kabul etmediklerini, hiçbir ayrım gözetmeden tüm taşeron işçilerine kadro verilmesini istedi. Başkan Gün, “Sendika olarak, işçilerin hakkı olan kadroyu alabilmesi için mücadelemizi sürdürüyoruz. Özel sözleşmeli personel kabul edilebilir değil. Biz, işçi kardeşlerimizin ayırt edilmeden, özel sözleşmeli personel değilde kadrolarının biran evvel verilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör