GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-12-2022 21:25   Güncelleme : 29-12-2022 21:25

TEMAD Mersin, Yeni Yılı ve 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıldönümünü Kutladı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Mersin İl Başkanı Halil Kur, "Yeni Yıl" ve "3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 101. Yıldönümünü" yayınladığı mesajla kutladı.

TEMAD Mersin, Yeni Yılı ve 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıldönümünü Kutladı

TEMAD Mersin İl Başkanı Halil Kur, " Bundan 101 yıl önce atalarımızın canları ve kanları pahasına verdikleri büyük mücadeleler sonunda kurtardıkları Mersin’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101 yıl dönümünü kutlamanın sevinci içindeyiz.

Emperyalist güçlerin zulmüne ve insafsızca uygulamalarına maruz kalmış olan ilimiz, Türk Milletinin (Türklerin) esir edilemeyeceğini ve  hiçbir zaman da boyun eğmeyeceğini   göstererek bugün tekrar özgürlüğüne kavuşmuş ve bağımsızlık meşalesini bir daha hiç sönmemek üzere yakmıştır.

Dünya tarihi boyunca cazibe merkezi olmuş şehrimizin. Orta doğunun en önemli Limanına sahip olması, Tarım, Sanayi, Ticaret ve Lojistik alanlarındaki birikimi ve potansiyeli ile Ülkemizin parlayan yıldızı olmakla birlikte, Uluslar arası arenanın da odağı haline gelmiştir.

Özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın değerini anlamak için Ülkemizi ve Mersin’imizin düşmanlarca işgal edilmesine neden olan gelişmeleri ve sonuçlarını iyice analiz etmek gerekir. Bu itibarla büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Mersinliler, Mersine sahip çıkınız” sözünden hareketle Cumhuriyetimize sahip çıkıp, ülkemizi sevmek, birliğimizi, bütünlüğümüzü koruyarak bundan hiçbir şekilde ödün verilmeyeceğini başta Gençlerimize ve Aziz Milletimize hatırlatmak olmalıdır

Üzüntü ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakıp yeni bir yıla yeni umutlarla girerken 2022 yılında yaşanan ve insanlığı derinden etkileyen doğal afetlerin ve yaşanan tüm olumsuzlukların yaşanmamasını, Ülkemizde ve Mersin’imizde barışın ve hoşgörünün hakim olmasını, 2023 yılının tüm insanlığa sağlık, mutluluk, barış ve huzur getirmesi temennisiyle Yüce Türk Milletinin, Sevgili Mersin Halkının ve Camiamızın yeni yılını ve 3 Ocak Mersinin Kurtuluşunun 101 yıl Bayramını yürekten kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 2023 Yılında umutlarımız."

MERSİN KENT HABER

EditörEditör