KENT
Giriş Tarihi : 19-04-2022 11:10   Güncelleme : 19-04-2022 11:57

TEVFİK SIRRI GÜR LİSESİ EMEKLİ ÖĞRETMENLERİ ve MEZUNLARI DERNEK KURUYOR

Mersin Tevfik Sırrı Gür Liseliler, "Tevfik Sırrı Gür Lisesi Ruhunu" yeniden canlandırmak, birlik, beraberlik, dayanışma kültürünü gelecek kuşaklara taşımak için dernek kurma çalışmaları başlattı.

TEVFİK SIRRI GÜR LİSESİ EMEKLİ ÖĞRETMENLERİ ve MEZUNLARI DERNEK KURUYOR

Tevfik Sırrı Gür Lisesi'nden emekli olmuş  öğretmenlerin yanı sıra halen çalışmakta öğretmenleri,  mezun olmuş öğrencileri arasında birlikk, beraberlik, dayanışmayı kaynaşmayı ilke edinerek, üniversiteyi kazanmış başarılı maddi durumu iyi olmayan öğrencilere karşılıksız burs vererek destek olmak için yeni bir soluk ve heyecan içinde dernekleşme çalışmaları başladı.

Mülkiyeliler Birliği Lokali'nde düzenlenen Tevfik Sırrı Gür  Anadolu Lisesi Derneği ile ilgili istişare toplantısı Mustafa Güleç, Metin Kulak, Galip Özkan, Mustafa Çakır, Çafer Topaç, Zeki Dincer,Aydın Kösel, Özlem Budur, Salih A. Pala ve Yavuz Çığlak2ın katılımıyla  gerçekleştirildi.

Toplantıda, dernekleşme süreciyle ilgili atılan adımlar ele alındı. Mersin eğitim tarihine adını altın harflerle yazdırmış, eğitimcileri, öğrencileri, mezuzunları arasında bir kültürel ve dayanışma bağını oluşturmak, genç kuşaklara anlatmak, bu tarihi ve kültürel yapısını yaşatmayı amaçladıklar dile getirildi. Dayanışma kültürünün üyeleri arasında yaygınlaştırarak işbirliğinin örnek bir Sivil Toplum Kuruluşu yolunda kente öncülük ederek, kent belleğindeki yerini almayı amaçlıyor. Geçmişte olduğu gibi Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi'ni  başarıyla bitirmiş üniversite kazanmış maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs desteği sağlamak öncelikleri içinde yer almakta.

Kurucu başkanlığını Tevfik Sırrı Gür Lisesi emekli beden eğitimi öğretmeni Yavuz Çıplak, "Dernek çalışmalarını geçen yılın sonunda arkadaşların yeni bir dernek kurularak "Tevfik Sırrı Gür Lisesi Ruhunu çanlandıralım arzularıyla başladığını ifade ettiği konuşmasında yüzlerce arkadaştan WhatsApp' üzerinden mesaj aldığına dikkat çekti. Mezunları ve emekli öğretmenleri arasında dayanışma bağını güçlendirerek işbirliği ve sosyal kültürel bağın yeniden inşası, kuşaklara arası iletişimin canlandırılması arzuları dernekleşme çalışmalarının hız kazanmasına neden olduğunu belirten Yavuz Çıplak, "Daha geniş katılımlı bir toplantıyla kamuoyuna derneğimizle ilgili açıklama yapacağız.." dedi.

Derneğin kuruluş çalışmaları devam etmekte.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala