KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 15-02-2017 12:11   Güncelleme : 15-02-2017 12:11

Tiyatrocuların Başkan Turgut Ziyareti

Bir İsyancının Savunması adlı oyunu sahnelemek için Silifke’ye gelen Ankara Birlik Tiyatrosu Oyuncuları Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’u makamında ziyaret ettiler.

Tiyatrocuların Başkan Turgut Ziyareti

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “Tiyatro hayatın belki de provası. Hayatın her yönünü, güzelliğini, zorluğunu, sıkıntılarını ortaya koyan, insanın var olduğundan beri bulunan en eski sanat dalı. Sizlerin de bu sanat dalına ilgi duyuyor ve bu eğitimlerinizi, birikimlerinizi gelecek nesillere aktarıyor olmanız bizleri mutlu ediyor.

Silifke Belediyesi olarak bizimde aktif olarak faaliyet gösteren bir tiyatro topluluğumuz var. Genç ve çalışkan öğrencilerimiz burada eğitimlerini alıyor ve zaman zaman başarılı oyunlar sahneliyorlar. Tiyatro biraz sabır ve birazda zaman işidir.  Yeter ki gençlerimize imkân verelim, fırsat verelim ve daha başarılı olsunlar. Tiyatro hayatımızda her geçen gün ayrı bir değer kazanması gereken sanat dalıdır.

Sizin gibi değerli sanatçılarımızı ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bizlere yol göstermeniz, sosyal ve kültürel alanda daha neler yapabiliriz sorusuna da iyi bir örnek teşkil ediyorsunuz. Sizleri Silifke’de ağırlamaktan son derece mutluluk duyduk” dedi.

“BAŞKANIMIZA HİZMETLERİNDE BAŞARILAR DİLİYORUZ”

Silifke’yi çok beğendiklerini ifade eden Ankara Birlik Tiyatrosu yönetmenlerinden Gül Göker, “Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizleri çok güzel bir şekilde ağırladı. Oyuncu arkadaşlarımızla birlikte ilçeye hayran kaldık. Üstelik böylesine güzel ve şirin bir ilçenin son derece çalışkan ve sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetlerini gerçekleştiren bir belediye başkanı olması Silifke ve ülkemiz için bir şanstır. Hizmetlerinde başarılar diliyoruz” dedi.

Oyuncular Ender Yiğit, ÖzgürefeÖzyeşilpınar, Ümit Bülent Dinçer, Bilgecan Göker, Alinur Uğurpakkan, Kaya Öztaş, Gül Göker, Özhan Özdil, Yüksel Aymaz, Cafer Ozan Türkyılmaz, Serkan Çetinkaya, Serhat Kutay, Ceren Hacımuratoğlu, Hakkı Şahin ve Hilal Dinçer,Belediye Başkanı Mustafa Turgut’la bir süre sohbet ederek,Türkiye’de oynanan tiyatro oyunlarıyla ilgili fikir alış verişinde bulundular.

Ziyaretin ardından Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Yönetmen Gül Göker’e teşekkür plaketi takdim etti.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör