YAŞAM
Giriş Tarihi : 11-12-2022 11:01   Güncelleme : 11-12-2022 12:13

ULUSLARARASI ENGELSİZ SPOR ŞENLİĞİ MERSİN'DE GERÇEKLEŞTİRLDİ

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'in de katılımıyla "Enable the Cooperation for Inclusive Sport Actions For All” Projesi Uluslararası ENGELSİZSpor Şenliği Mersin Yenişehir Özgecan Spor Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

ULUSLARARASI ENGELSİZ SPOR ŞENLİĞİ MERSİN'DE GERÇEKLEŞTİRLDİ

Mersin Yenişehir Özgecan Spor Tesisleri'nde Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Engeli Olan Bireyler ve Aileleri Gelişim Merkezi Derneği (EBAGEM) tarafından Erasmus+ Spor Programı kapsamında “Enable the Cooperation for Inclusive Sport Actions For All” projesi kapsamında düzenlenen  Engelsiz Spor Şenliği yapıldı.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününde, yerel ve uluslararası düzeyde engeli olan ve olmayan bireylerin bir araya gelerek mevcut spor faaliyetlerini deneyimlemeleri amacı ile Engeli Olan Bireyler ve Aileleri Gelişim Merkezi Derneği-EBAGEM ev sahipliğinde 10 Aralık 2022 tarihinde Özgecan Spor Tesisinde gerçekleşti.

 

Romanya, Slovenya, Yunanistan ve Mersin yerelinden olmak üzere birbirinden değerli 120’yi aşkın katılımcının bir araya geldiği Engelsiz Spor Şenliği'ne EBAGEM Yönetim Kurulu Başkanı Ayda Serin,  Yenişehir Belediyesi Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Birimi Şube Müdürü Vedat Akyar'ın yanı sıra STK Temsilcileri, sporcular, sporcuların yakınlar hazır bulundu.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Engeli olan bireylerin sosyal yaşama katılmasının öncelikleri olduğunu belirterek başladığı konuşmasında,  bu sürece katıda bulunarak böylesi bir organizasyonu gerçekleştiren EBAGEM Başkanı Ayda Serin'e teşekkür etti.

Uluslararası Engelsiz Spor Şenliğine ev sahipliği yapıyoruz. Bu da bize  büyük bir omur ve gurur veriyor.Engelli bireylerimizin hayatını kolaylaştırmak için engelleri ortadan kaldırmak için yerel yöneticiler olarak üstümüze düşenleri yapmaya çalışıyoruz." dedi. Yenişehir'de eğitimle ilgili, özellikle 0-3 yaş grubu çocukların eğitimine yönelik çalışmaları dile getiren Başkan Özyiğit, Bir engeli 0-3 yaşlarında yakalayarak olası fiziksel ve diğer engellerin erken dönemde yakalandığını ifade ederek  2000'e yakın çocuğun, telefisinin ve geri dönüşünün mükün olduğunun görüldüne dikkat çekti.

 

EBAGEM Yönetim Kurulu Başkanı Ayda Serin Engelis Spor Şenliği'ne  katkı sağlayan her türlü desteği veren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'e,  Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Birimi Şube Müdürü Vedat Akyar'a, Şenliğe katılan Romanya’dan ADAPTO, Slovenya’dan ODTIZ, ve Yunanistan’dan AETOI derneklerine teşekkür etti, güzel bir Engelsiz Sopr Şenliği olması dileğinde bulunarak sporculara başarılar diledi.

 

Anlamlı bir projenin içinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek EGABEM Başkanı Ayda Serin'e teşekkür eden Mersin Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Vedat Akyar,"Bu tür projelerin yanında olduk, yanında olmayı ve destek vermeyi sürdüreceğiz. Engelli kardeşlerimizi spor etkinlikleriyle yaşamın içinde içinde tutarak onlarla birliktelik sağlıyoruz.Engeli olan da olmayanında bizim açımızdan farkı yok " sözleriyle her türlü sporcuya destek verdiklerini dile getirdi.

 

Şenlikte 5 farklı branşta (Boccia, Floor Korling, Okçuluk, Tekerlekli Sandalye Basketbolu, Oturarak Voleybol) spor etkinlikleri yapılmış olup, çocuk, genç, yaşlı, engeli olan ve olmayan bireyler bir arada spor şenliğinde buluştular, yarıştılar.

 

Romanya’dan ADAPTO, Slovenya’dan ODTIZ, ve Yunanistan’dan AETOI derneklerinin ortak olarak yer aldığı “Enable the Cooperation for Inclusive Sport Actions For All” projesinde; Engeli olan engeli olan ve olmayan bireyler, engeli olan bireyler ve yakınları, engellilik ve/veya spor alanında faaliyet gösteren STK ve Kamu Kuruluşlarına ulaşarak, dezavantajlı grupların topluma aktif olarak katılmaları için daha kapsayıcı yerel ve uluslararası spor ve fiziksel aktiviteler düzenlemeyi hedeflenmektedir.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör