KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 07-09-2022 10:37   Güncelleme : 07-09-2022 10:37

ÜNLÜ SANAT ADAMI SELMAN ADA, ÇOCUKLAR İÇİN ÜÇ KİTAP HAZIRLADI

Selman Ada, orkestra şefi, besteci ve piyanist olarak Türkiye'de ve Avrupa ülkelerinde binden fazla temsil, konser ve resital sanatçı çocuklara yönelik üç kitap yayınladı.

ÜNLÜ SANAT ADAMI SELMAN ADA, ÇOCUKLAR İÇİN  ÜÇ KİTAP HAZIRLADI

Gerçekleştirdiği projelerde gençleri ve çocukları odağına alan AKOB, üç ulusal bayramımıza ait çoksesli çocuk şarkılarından oluşan üç nota kitabını geçtiğimiz günlerde yayımladı.

Gönüllülerin ve sanatçıların özverili çalışmaları ve katkılarıyla ülkemizin geleceğine armağan ettiği bu kitapların, çocuk şarkıları dalında büyük bir boşluğu doldurması ve ülkemizin milli eğitimine katkı sağlaması hedefleniyor.

Ülkemizde örnekleri az görülen, yeterince işlenmemiş çoksesli çocuk şarkıları dalındaki beste dağarına büyük katkı sağlayacak Çocuk Korosu İçin Şarkılar nota kitapları; 23 Nisan Şarkıları, 19 Mayıs Şarkıları ve 29 Ekim Şarkıları adlarıyla çıktı. Besteleri Piyanist ve Orkestra Şefi Selman Ada’ya ait olan şarkıların sözlerini şair ve librettist Merve Keşap yazdı.

En Temel Çocuk Haklarından Biri: Sanata Katılım Hakkı

Projelerinin gücünü; çocuklara ve gençlere müzik yapmanın farklı olanaklarını sunarak, onların yaşamlarında yeni değerler yaratmalarına yardımcı olmak ilkesinden alan AKOB, sanata/müziğe katılımın da tıpkı yaşam, sağlık, eğitim gibi en temel çocuk haklarından olduğunu vurguluyor.

Çocuk Korosu İçin Şarkılar Nota Kitapları, Müzik Eğitmenleri ve Çocuklara Ulaştırılmak İçin Destek Bekliyor

Çocuk Korosu İçin Şarkılar nota kitapları, çocukların bir koroda birlikte şarkı söylemenin yürekleri ağızlara getiren heyecanını tatmasının yanı sıra kendi tarihsel bağlarını müzik yoluyla güçlendirmesine de vesile olacak.

Şarkıların eşliği konusunda müzik eğitmenlerini destekleyici çalışmaları da bir yandan geliştirmeye çalışan AKOB; 23 Nisan Şarkıları, 19 Mayıs Şarkıları ve 29 Ekim Şarkıları adlı üç kitaplık bu setin ülke genelinde okullara, müzik eğitimcilerine ve çocuklara ulaştırılması için yerel ve ulusal bazda katkı sunacak; eğitim gönüllüsü sponsor şirketleri, ilgili sivil toplum kuruluşlarını, özel okulları, müzik eğitimcilerini ve müzikseverleri toplu alıma davet ediyor!

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala