GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-03-2017 18:35   Güncelleme : 16-03-2017 18:35

Vali Çakacak Atatürk’ün Mersin’e Gelişinin 94. Yıldönümünü Kutladı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 94. yıldönümüyle ilgili kutlama mesajında,"Binlerce yıldır tarih sahnesinde özgür olarak yaşayan milletimizin, var oluş mücadelesi verdiği Kurtuluş Savaşı’nı örgütlemek üzere Anadolu’yu baştanbaşa dolaşan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, büyük önem verdiği Mersin’i de ilki 1918 yılında olmak üzere birçok kez ziyaret etmiştir."dedi.

Vali Çakacak Atatürk’ün Mersin’e Gelişinin 94. Yıldönümünü Kutladı
Vali Çakacak,"Milletimizin küllerinden doğarak yeniden şahlanışa geçmesine öncülük eden Büyük Önder; bu ziyaretlerini ezelden beridir hür yaşayan milletimizin ebede kadar da hür yaşayacağını tüm dünyaya en güçlü şekilde bir kez daha ispat ettiği Kurtuluş Savaşı zaferi sonrasında da sürdürmüştür.
Henüz Cumhuriyet ilan edilmeden 17 Mart 1923 günü Mersin’e gerçekleştirdiği ziyarette Mersin’in ülkemizin kalkınma sürecindeki ekonomik ve ticari rolünü vurgulayan Atatürk; Mersinlilerin Kurtuluş Savaşında verdikleri büyük mücadeleyi bu alanlarda da sergileyerek taçlandırmalarını öğütlemiştir.
Mersinliler, Büyük Önder’in bu telkinini emir telakki etmiş, var güçleriyle çalışmış ve Mersin’in sanayi, ticaret, tarım ve turizm başta olmak üzere tüm sektörlerde büyük ilerlemeler kaydetmesini sağlamıştır.
Devletimizin ve hükümetimizin özellikle son dönemlerde ilimize pozitif ayrımcılık göstererek ülke genelinde sağlanan büyümeden ve kalkınmadan Mersin’in en üst düzeyde istifade etmesini sağlayacak devasa yatırımları Mersin’le buluşturması da ilimizin bu ilerleyişine ivme kazandırmıştır.
Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda, Mersin’i ekonomik olarak çok daha üst noktalara taşıyarak ülkemizin gelişimine en fazla katkıyı sağlayan illerinden biri yapma yürüyüşümüzü azim ve kararlılıkla sürdürmekteyiz.
Mersinliler olarak; Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda ecdadımızın sergilemiş olduğu mücadele ruhunu, ihanet şebekelerince devletimizin bekasını ve milletimizin kardeşliğini hedef alan 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı sergilediğimiz dik duruş ile yaşattığımız gibi bundan sonra da her zaman yaşatmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Mersinlilerin 94 yıl önce Büyük Önder Atatürk’ü ilimizde karşılamaktan ve ağırlamaktan duyduğu heyecan ve mutluluğu bugün de gönlümüzde yaşadığımızı ifade ediyor, Büyük Önder’i minnet ve saygıyla anıyorum."
MERSİN KENT HABER
EditörEditör