EKONOMİ
Giriş Tarihi : 07-01-2023 11:25   Güncelleme : 07-01-2023 11:25

VALİ PEHLİVAN BAŞKANLIĞINDA TÜİOSB MÜTEŞEBBİS HEYET TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Müteşebbis Heyet toplantısı gerçekleştirildi.

 VALİ  PEHLİVAN BAŞKANLIĞINDA TÜİOSB MÜTEŞEBBİS HEYET TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TÜİOSB idari binasında düzenlenen toplantıya, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta ve müteşebbis heyet üyeleri katıldı.


TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta’nın konuşması ve sunumları ile başlayan toplantı, TÜİOSB’nin gelişim sürecinin değerlendirilmesi ve gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından sona erdi.


Toplantının ardından müteşebbis heyeti ile birlikte TÜİOSB şantiye alanında incelemelerde bulunan Vali Pehlivan, burada devam eden çalışmalar ile ilgili olarak TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta’dan bilgiler aldı.


Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas OSB 2018 yılında 58 hektar alanda kurulmuş olup toplam alanı 118 hektara çıkarılmıştır. Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas OSB’de arazi kazı-dolgu ve tesviye işlemleri devam etmekte olup 2023 yılı itibariyle arsa tahsislerine başlanması; TÜİOSB temel altyapı yatırımları ile ilgili ihale süreçlerinin 2023 Mart ayında yapılması planlanmaktadır. OSB’de 5000 kişinin istihdam edilmesi planlanmaktadır.

EditörEditör