SİYASET
Giriş Tarihi : 15-12-2022 21:39   Güncelleme : 15-12-2022 21:39

YEŞİL SOL PARTİ, MERSİN İL KONGRESİNE DAVET ETTİ

Yeşil Sol Parti Mersin, 17 Aralık 2022 cumartesi günü saat 11.00'de Mersin Yenişehir Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirecekleri Mersin il kongresine herkesi katılmaya davet etti.

YEŞİL SOL PARTİ, MERSİN İL KONGRESİNE DAVET ETTİ

Yeşil Sol Parti Mersin,il kongresi ile ilgili yayınladığı yazılı basın açıklamasında "Bundan on yıl önce ekolojik, özgürlükçü, eşitlikçi, dayanışmacı bir toplum için mücadele etme kararlılığı ile kurulan Yeşil Sol Parti, içinde bulunduğumuz siyasal baskı ve tükenmişlik ortamına bir soluk olma kararlılığı ile yeni bir aşamaya gelmiş bulunuyor. 2010 Mayıs ayında Pandemi süreci içinde gerçekleştirdiğimiz 3. Olağan Konferans ve Kongremizde “Seçim Hakkı”na ulaşmak için aldığımız 23 No’lu karar gereğince il ve ilçelerde örgütlenmemizi geliştirerek 48 ilde örgütlenmemizi tamamladık ve seçime girme yeterliliğine ulaştık. 16 Ekim 2022’de de Olağanüstü Konferans ve Kongremiz ile Parti Meclisi ve MYK’mızı çok bileşenli bir yapıya dönüştürdük. Bu süreçte örgütlülüğümüze katkı vererek bizi güçlendiren DBP, ESP, SMF, SYKP, Devrimci Parti ve tüm bileşenlerimizin katkılarıyla seçim sürecini göğüsleyebilecek bir çatı partisi olduk. Şimdi de merkez örgütlenmemizin ilkeleri doğrultusunda il ve ilçe örgütlerinde yeniden yapılanıyor ve bileşen partilerimizle birlikte yola koyuluyoruz.

Örgütlenme çalışmalarımızın yanında “Emek ve Özgürlük İttifakı” için EMEP, TİP, TÖP ve bizim de bileşenlerinden olduğumuz HDP ile birlikte emekten, toplumsal adaletten, barıştan, doğadan, tüm canlılardan, onurlu, özgür, mutlu yaşamdan yana politikaların örülmesi için var gücümüzle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Seçimler yaklaştıkça benzerlikleri faklılıklarından daha fazla görünür olan “Cumhur” ve “Millet” ittifaklarının bizi sıkıştırdığı çözümsüzlüğe mahkum değiliz. Emekçilerin, işsizlerin, inançları, etnik kimlikleri ve kültürleri nedeniyle baskı ve ayrımcılığa uğrayanların, yerinden yurdundan edilenlerin, kadın özgürlüğü, LGBTİ+, gençlik, çocuk, engelli hakları aktivistlerinin, nükleer karşıtı hareketlerin, insan hakları, düşünce özgürlüğü, hayvan hakları savunucularının biriktirdikleri ve eylemleri ile dayanışıyor ve onlarla omuz omuza çalışarak, seslerimizi çoğaltıyoruz. Güvenlikçi, militarist politikalara karşı “barış” çağrısını yükseltmekten asla vaz geçmeyeceğiz diyoruz.

Mersin il örgütümüzün Olağanüstü Kongresinde de örgütsel ve politik hatlarda geldiğimiz süreci güçlendirerek, temel ilkelerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza destek olacak, katılacak, ortak olacak tüm kesimlerle yeni karşılaşma, tartışma, politika örme olanakları yaratarak ve birbirimizi güçlendirerek yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Parti eşsözcülerimiz Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın’ın da katılacağı kongremize çeşitliliği ile renk verecek herkesi davet ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

MERSİN KENT HABER

 

EditörEditör