SİYASET
Giriş Tarihi : 17-04-2023 22:15   Güncelleme : 12-11-2022 09:29

Yeşil Sol Parti MGC'ni Ziyaret Etti

Yeşil Sol Parti Mersin İl Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız ve Mersin milletvekili adayları ile birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Yeşil Sol Parti MGC'ni Ziyaret Etti

Yeşil Sol Parti Mersin İl  Eş Başkanı ve Mersin milletvekili adayları ziyaretinde Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı R. Kaya Tepe, Önceki dönem MGC Başkanlarından Ahmet Ünal Ve Nazi Akdağ ve gazeteciler hazır bulundu.

HDP'nin kapıtılma davası ile ilgili süreç devam ederken seçimlere  Yeşil Sol Parti olarak katıldıklarını belirten Mersin İl Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız,seçimlere çok iddialı hazırlandıklarını belirterek, " Türkiye genelinde 100 milletvekilini hedefliyoruz. Mersin'de milletvekili sayımızı ikiye katlıyarak en az dört milletvekili çıkaracağız. Halkı çözümsüzlükle baş başa bırakanlardan hesap soracağız., tarih yazacağız" dedi.

Yeşil Sol Parti 1. Sıra adayı Ali Bozan Mersin'in sesini  güçlü bir biçimde Ankara'ya duyuracaklarını belirtti. Halkın iradesinin doğru biçimde yansıtılması için oy zamanı ve sonrası sandığa tüm muhalefet partileriyle birlikte sahip çıkılacağını dile getirerek "Halkın iradesini korumak istiyoruz" dedi.

MGC Başkanı R. Kaya Tepe,  ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getrirken, Gazetecilerin son çıkartılan gazatecilerle ilgili yasa ve çıkarılan yönetmelikle  Anadolu basınının var olan sorunlarına bir yenisini de eklendiğini, bu konuda Ankara'da bu sorunların çözümüne katkı sağlamalarını beklediklerini ifade etti.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

EditörEditör