KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 16-04-2016 00:24   Güncelleme : 16-04-2016 00:24

YEVGENİ ONYEGİN OPERASI MERSİN’DE

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB ) dünyanın en önde gelen yazarlarından A.S. Puşkin ve bestecilerinden P. İ. Çaykovski’ nin yarattığı ‘’ Yevgeni Onyegin’’ operasının prömiyerini sanatseverler ile buluşturuyor.

YEVGENİ ONYEGİN OPERASI MERSİN’DE

Büyük Rus şair Puşkin’ in manzum eserinden alınmış olan bu operada yazar, Onyegin ve Tatyana arasındaki aşk ilişkisini işlese de, duygularını geniş bir toplum çerçevesi içinde çözümleyişiyle kahramanlarını zengin bir iç yaşantısıyla donatmıştır. Onyegin’ in bencilliği ahlaksal davranış normlarına meydan okumasına yol açar. Onyegin, şüpheciliği ve bencilliği ile, Tatyana’ nın ahlak bütünlüğü ve insan onuruna sarsılmaz inancı arasında kesin bir karşıtlık vardır.

Eserin librettosu, Puşkin’ in ‘’ Yevgeni Onyegin’’ manzum eserinden hareketle, Piyotr İlyiç Çaykovski ve Konstantin Schilowski tarafından yazılmıştır. Orkestra yönetmenliği Lorenzo Coladonato, sahne yönetmenliği Kenan Korbek, dekor Gürcan Kubilay, kostüm Sevtaç Demirer, koreografi Serbülent Biçer, koro şefliği Anıl Aydın, ışık Tarı Deniz tarafından yapılmaktadır.

Eserin başlıca rollerini, Volkan Şen, Andrei Yevtushenko, Işıl Azaz, Bengi İspir Özdülger, Nihan Evren, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Bülent Bezdüz, Bilal Doğan, Hasan Berk, Serkan Sevinç, Mustafa Özer, Gülçin Altaş, Ayşe Pınar Balay, Özlem Zuhal Gürgen, Erdem Özdemir, Mehmet Erkoç paylaşıyor.

Eser 16 Nisan 2016 saat: 20.00’ deki prömiyer gösteriminden sonra 19 Nisan 2016 saat: 20.00’ deki diğer temsiliyle sahnede olacak.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör