GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-04-2022 19:45   Güncelleme : 05-04-2022 19:54

ZİÇEV MERSİN VE İSTANBUL SEVGİ İLE PAYLAŞMAK KARMA SERGİ

ZİÇEV İstanbul ve ZİÇEV Mersin yararına düzenlenen ‘Sevgi ile Paylaşmak’ karma sergisi 20 Nisan Çarşamba günü geniş bir sanatçı katılımı ile sanatseverlerle buluşuyor.

ZİÇEV MERSİN VE İSTANBUL SEVGİ İLE PAYLAŞMAK KARMA SERGİ

20 Nisan- 20 Mayıs 2022 tarihlerinde  saat:15.00-19.00 arası F Sanat Galerisi sosyal sorumluluk projesi olarak bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor.  

Sanatın iyileştirici gücüne her zaman yürekten inanan f sanat galeri ülkemizin çağdaşlaşma hedefine ulaşmasının ancak birlik içinde hareket ederek mümkün olacağına inanmakta ve bu bağlamda sergilere ev sahipliği yapmaktadır.  

Zihinsel engelli alanında Türkiye genelinde en büyük sivil toplum kuruluşu olan ZİÇEV; Ankara merkezli bir vakıftır. Türkiye genelinde 14 şubesi bulunmaktadır. Kamu yararına hizmet veren vakfın 14 şehirde yaklaşık 2000 öğrenciye ve ailelerine destek vermektedir.  

ZİÇEV İstanbul Şubesi 1987 yılında ve ZİÇEV Mersin Şubesi 1989 yılında kurulmuştur.İş, sosyal ve eğitim ortamlarında çocukların, yaparak yaşayarak öğrenmesini ve toplumda yer edinmeleri hedeflemektedir. Kaba motor becerileri, günlük yaşam becerileri, toplumsal yaşam becerilerini destekleyici bahçe etkinlikleri, açık havada resim yapma, kitap okuma, müzik ve seramik boyama etkinlikleri ile Milli bayramlarda ve anneler günü, kadınlar günü gibi özel günlerde etkinlikler düzenleyerek toplumla iletişimleri sağlanmaktadır. Resim, müzik ve el sanatları atölyeleri özel eğitimciler tarafından amacına uygun olarak kullanılarak ürün çıkarmaları desteklenmektedir. Spor salonları öğrencilerin ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiş ve beden eğitimi öğretmeni eşliğinde çocukların hareketsiz yaşam tarzından uzaklaşmaları hedeflenmiştir. Bireysel ders sınıfları ihtiyaca yönelik donanıma sahip eğitimci ve materyaller ile akademik becerileri, toplumsal yaşam becerileri, günlük yaşam becerileri gibi tüm gelişim alanları desteklenmektedir. 

ZİÇEV MERSİN Şubesi 23 yaş ve üzeri zihinsel engelli, otizmli, down sendromlu  bireylere Hayat Boyu Öğrenme programı kapsamında sanat terapi eğitimleri ile hizmet vermektedir. Bu kapsamda dans,müzik,heykel,el sanatları,resim gibi sanatın farklı dallarında atölye çalışmaları yapmaktadır. ZİÇEV ’in amaçlarından en önemlisi zihinsel engelli çocuk ve yetişkinlere uygun süreli kurslarda yeteneklerine göre beceri kazandırmak ve gelişmelerine yardımcı olmaktır. Bu amaç çerçevesinde MERSİN Şubesi kültür, sanat, spor ve meslek edindirme alanlarında projeler gerçekleştirmekte ve bu projeler ile gençlerimize fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini kanıtlamakta aynı zamanda özgüvenlerinin oluşmasına ve toplumda farkındalık yaratılmasına katkı sağlanmaktadır. Sosyal ve mesleki alanda yapılan projelerin yanı sıra engelli hakları alanında da izleme çalışmaları yürütülmekte ve hak temelli çalışmalar yapılmaktadır.  

Katılımcı sanatçılar: Devrim Erbil, Zahit Büyükişliyen, Gülten İmamoğlu, Ahmet Özel, Ahmet Yeşil, Bahri Genç, Ceyda Hüseyinoğlu, Feride Binicioğlu, Figen Batı, Füsun Aydoğan, Hülya Düzenli, Hülya Yazıcı, Janset Kılıçtaş, Malik Bulut, Barış Sarıbaş, Meryem Salahi, Temur Koran, Çetin Bilgin, Çiğdem Öz, Meral Bilkay, Ebru Yılmaz Çakmak, Ayşe Güzelçiftçi, Muhterem Pakyürek, Nurdan Örücü

MERSİN KENT HABER

 

 

 

 

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala