KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 11-10-2023 10:05   Güncelleme : 11-10-2023 10:05

27. İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR!

Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 27. İstanbul Tiyatro Festivali’nin açılış gösterisiyle başlıyor.

27. İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR!

 Festivalin açılışı, Pina Bausch’un, Mey|Diageo’nun katkılarıyla sahnelenecek olan ölümsüz başyapıtı “Café Müller” ile gerçekleşecek.

20. yüzyılda devrimci bir yaklaşımla dansı yeniden tanımlayan ve dans tiyatrosunun yeni bir tür olarak kabul görmesini sağlayan Bausch’un başyapıtı, sanatçının topluluğu Tanztheater Wuppertal’ın güncel kadrosu ve ilk günkü çarpıcılığıyla, Türkiye’de ilk kez 25-26 Ekim’de Zorlu PSM’de sahnelenecek.

 

Kurulduğu günden bu yana 150 senelik bir mirası devralmış olmanın bilinciyle hareket eden ve kültür sanatın hayatımızdaki büyük önemine inanan Mey|Diageo, farklı sanat dallarında verdiği desteklerle sanatın sürdürülebilirliğine katkı sağlamaya devam ediyor.

 

İKSV tarafından bu yıl 27’ncisi düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali, 25 Ekim 2023 Çarşamba akşamı saat 21.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde seyircilerle buluşacak olan “Café Müller” ile başlayacak. Pina Bausch’un bu ölümsüz başyapıtı, sanatçının topluluğu Tanztheater Wuppertal’ın güncel kadrosu ve ilk günkü çarpıcılığıyla festival kapsamında Türkiye’de ilk kez, Mey|Diageo ve Yatırım Finansman Menkul Değerler AŞ’nin gösteri eş sponsorluğunda sahnelenecek. Pedro Almodovar’dan Robert Wilson’a sayısız sanatçıya ve dünyanın dört bir yanında sanatseverlere ilham veren efsanevi koreograf Pina Bausch’un devrimci yaklaşımıyla insan ruhunu okumadaki ustalığını birleştirdiği “Café Müller”, arzunun ve yalnızlığın hikâyesini anlatan, sade olduğu kadar çarpıcı bir dans tiyatrosu.

 

“Café Müller” açılış gecesinin hemen ardından, 26 Ekim 2023 Perşembe akşamı saat 19.00’da ve 21.00’de aynı salonda tekrar sahnelenecek. Her üç temsil öncesinde, Wim Wenders’ın “Pina” adlı filmi de Vestel Amfi’de ücretsiz olarak gösterilecek.

27. İstanbul Tiyatro Festivali’nin biletleri passo.com.tr adresinden, Passo mobil uygulaması üzerinden, Passo perakende satış noktalarından ve İKSV gişesinden (pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör