KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 12-04-2021 19:53   Güncelleme : 12-04-2021 19:53

50 Ülke 100 Şehri Bu Kitapla Gezin!

Mimar Olcay Tanberken, 50 ülke ve 100 şehri kapsayan ilk kitabı “Şehirdeki Yabancı” okurlarıyla buluştu.

50 Ülke 100 Şehri Bu Kitapla Gezin!

Gezgin ruhlu maceracılar 50 ülke ve 100 şehri bu kitapla gezecek!

Sırt çantalı bir gezgin olan mimar Olcay Tanberken, 50 ülke ve 100 şehri kapsayan ilk kitabı “Şehirdeki Yabancı”da, seyahati bir tutku olarak gören okurları baştan başa bir Avrupa seyahatine çıkarıyor.

“Kimseyi tanımadığım, kimsenin de beni tanımadığı bir şehirde insanlara karışıp herkes içinde hiç kimse olmak istiyorum” diyen yazar, gezip gördüğü sokakları, kültürel dokuları, şehir izlenimlerini ve bazen de küçük anılarını gezgin ruhlu maceracılar için bu başucu kitabında topluyor.

2006-2020 yılları arasında Avrupa’nın farklı ülkelerine yaptığı yolculukları anlattığı kitabında şehirlerin gündelik yaşamından izleri ve sokak deneyimlerini satırlara döken Tanberken, seyahatleri boyunca çektiği mimari fotoğrafları sergilediği bir web sitesini de kitapla birlikte yayına soktu. Yazar, www.sehirdekiyabanci.com adresinde yayınladığı fotoğraf seçkisi ile, kitapta kaleme aldığı şehir ve kültür izlenimlerine görsel bir katkı sağlamayı amaçlıyor. Yazar ilk kitabı için şu yorumda bulunuyor: “Tüm şehirler, içinde kaybolmak ve keşfetmek için hazır birer cennettir ve seyahatin kesinlikle iyileştirici bir yanı vardır. Pandemi ile birlikte kısıtlanan seyahat özgürlüğümüz elbet bir gün sona erecek ve biz seyahat tutkunları özgürlüğü ve iyileşmeyi yeniden yollarda bulacağız. O gün gelinceye dek kitabımın tüm gezgin ruhlar için bir ilaç görevi görmesini diliyorum”. 

İkinci Adam Yayınları etiketiyle yayınlanan ve içinde her ülke için özel tasarlanan bir grafik içeren Şehirdeki Yabancı, seçkin kitabevlerinde ve Babil, Kitap Sepeti, İstanbul Kitapçısı, KitapSeç, Kidega, D&R ve Idefix gibi kitap satış sitelerinde yerini aldı.

 

Yazar hakkında :

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu olan Olcay Tanberken, uzun yıllar boyunca farklı ölçeklerdeki projelerde görev alarak tasarımlarını hayata geçirdi ve çeşitli proje yarışmalarında ödüller kazandı. Mesleği dışında 2003-2010 yılları arasında ulusal radyolarda radyo programcılığı, çeşitli dergi ve sitelerde müzik yazarlığı ve farklı mekanlarda çaldığı müzik listeleriyle DJ’lik yaptı. Aldığı oyunculuk eğitiminin ardından tiyatro sahnesinde de bir yandan oyunculuğunu sürdüren yazar, 2006 yılından beri sırt çantası ile gezip gördüğü yerleri fotoğraflıyor ve kaleme alıyor.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala