YEREL
Giriş Tarihi : 22-12-2018 19:00   Güncelleme : 22-12-2018 19:00

AKDENİZ BELEDİYESİ 500 YENİ ÇÖP KONTEYNIRI HİZMETE SUNUYOR

Akdeniz Belediyesi, kent temizliğinin aksamaması ve halk sağlığının korunması için envanterinde bulunan çöp konteynırı sayısını arttırmaya devam ediyor.

AKDENİZ BELEDİYESİ 500 YENİ ÇÖP KONTEYNIRI HİZMETE SUNUYOR

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Akdeniz Belediyesi’ne; 475’i büyük çöp konteynırı, 25’i de çöp kovası olmak üzere toplamda 500 adet yeni çöp konteynırı hibe edildi. Yeni konteynırların 220 tanesi belediyenin makine ikmal sahasına ulaştı ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğünün envanterine yazıldı.

Bakanlık tarafından gönderilen çöp konteynırları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelecek resmi bir yazının ardından, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından ihtiyaç duyan mahallelere ve insan yoğunluğunun fazla olduğu kent merkezindeki ana arterlere planlı şekilde yerleştirilecek. Kalan konteynırların da yakın bir zaman içinde Bakanlık tarafından belediyeye teslim edilmesi bekleniyor.

Eskiyenler yenilenip hizmete sunuluyor

Bir yandan yeni çöp konteynırları gelirken, zaman içinde zarar gören çöp konteynırları da belediyenin makine ikmal sahasındaki atölyede galvaniz boyaları yenilenip tekrar hizmete sunuluyor. Koku yapan konteynırların yıkanıp dezenfekte edilmesi çalışmaları da bu iş için hazırlanan araç yardımıyla devam ediyor. Akdeniz Belediyesi, geçen Eylül ayı içinde de 500 adet yeni çöp konteynırı satın alarak ilçe sınırlarındaki cadde, sokak ve insan yoğunluğunun fazla olduğu ana arterlere yerleştirmişti.

Başkan Pamuk; “Mersinlilerin temiz ve sağlıklı çevre hakkını koruyoruz”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; kent ve çevre temizliğinin önemi, bunun korunması ve sürdürülmesinin çok elzem olduğuna dikkat çekti. Başkan Pamuk; “Temiz, sağlıklı ve düzenli bir kent ve çevrede yaşamak, bütün vatandaşlarımızın en doğal ve en temel hakkıdır. Bizler de Akdeniz ilçemizde, temizlik hizmetini hiçbir gecikmeye mahal vermeyecek şekilde aralıksız sürdürüyoruz. Belediyemize gönderilen konteynırların ödeneğini sağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a şükranlarımızı arz ediyorum. Mersinli hemşerilerimize, daha temiz, sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent ve çevre sunmak için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Bu amaçla, belediye olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluğu zamanında, eksiksiz ve layıkıyla yerine getirebilmek için ekip arkadaşlarımız gece gündüz demeden yoğun bir mesai harcıyorlar” şeklinde konuştu.

MERSİN KENT HABER

PalaPala