GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-11-2021 09:03   Güncelleme : 20-11-2021 09:03

AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Akdeniz Belediyesi tarafından, “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, çocuklara sahip oldukları haklar ile mahremiyet eğitimi verildi. Başkan Gültak da gün dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladı.

AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Başkan Gültak, yazılı bir açıklama ile Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladı

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri ile Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından; “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” kapsamında, Karaduvar ve Kazanlı Mahalle Evleri’nde etkinlik düzenlendi. Uzman Psikolog Gülnihal Bilim tarafından çocuklara; kendilerini nasıl ve neden korumaları gerektiğini öğrenmeleri açısından büyük önem taşıyan ‘mahremiyet eğitimi’ ile ‘çocuk hakları’ konularında bilgilendirme yaptı. “Ben Çocuğum, Haklarımla Varım” sloganıyla düzenlenen ve annelerin de katıldığı buluşmada da çocuklar resim ve boyama yaptı, haklarına ilişkin şiir ve yazılar okudu. Çocuklar, kendi resimlerden oluşan bir sergiyi de beğeniye sundu.

Başkan Gültak; “Çocuklarımıza çok güzel bir dünya bırakmalıyız”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da gün dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Çocuklarımıza özel önem veriyor; eğitimde fırsat eşitliğinden faydalanmaları, sokağın risklerinden uzaklaşarak kültürel, sosyal ve sportif etkinliklere katılımlarını arttırmak amacıyla proje ve kampanyalar üretiyor; ayrıca aile içi psikolojik destek sunuyoruz. Dezavantajlı durumdaki çocuklarımız için ücretsiz yaz kampları düzenliyor, sanatsal ve sportif etkinliklerle yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz. Yine belediyemiz spor kulübü bünyesine kattığımız yüzlerce çocuğumuzu da yetiştiriyor ve geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

Açıklamasını; “Çocuklarımız güldükçe, dünya çok daha güzel ve yaşanılası bir yer haline gelecek” diyerek sürdüren Başkan Gültak; “Çocuklarımıza, güzel bir dünya, aydınlık gelecek, temiz ve sağlıklı çevre ve kent sağlamak ve onlara teslim etmek zorundayız. Çünkü bu dünyanın bizim değil, çocuklarımızın bizlere emaneti olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Dünya üzerindeki her bir çocuğun sağlıklı ve mutlu yaşam, barınma ve eğitim hakkına eşit sahip olmasını diliyorum. Çocukların hep gülümsediği bir dünya umuduyla; gülüşleriyle dünyamızı güzelleştiren, en kıymetli varlığımız çocuklarımızın ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala