KENT
Giriş Tarihi : 04-11-2021 11:42   Güncelleme : 04-11-2021 11:42

AKDENİZ'DE UMUTLAR SOLMASIN ENGELLİ HAKLARI KORUMA DERNEĞİ YENİ BİNASINA KAVUŞTU

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz Belediyesi tarafından Mahmudiye Mahallesi’nde bulunan ‘Umutlar Solmasın Engelli Hakları Koruma Derneği’ne tahsis edilip baştan sona düzenlenen binanın açılış törenine katıldı.

AKDENİZ'DE UMUTLAR SOLMASIN ENGELLİ HAKLARI KORUMA DERNEĞİ YENİ BİNASINA KAVUŞTU

Akdeniz Belediyesi tarafından, dernek yönetimine binanın tahsisi yapıldı

 Engelli vatandaşların daima yanında olacaklarını söyleyen Başkan Gültak, her türlü desteği vermeye devam edeceklerinin de altını çizdi.

AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, Belediye Başkan yardımcıları ile Meclis üyelerinin de eşlik ettiği buluşmada, ilk olarak Mahmudiye Mahalle Muhtarı Fahri Kuşçu’yu ziyaret etti. Ziyaretinde minik çocuklarla yakından ilgilenen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, esnafları ziyaret etti, kadınlar, gençler ve Koronavirüs aşısı vurmak için sağlık ocağına gelen vatandaşlarla sohbet etti, zamanı geldiğinde aşılarını geciktirmemeleri yönünde uyarıda bulundu.

“Basınla buluşup 2 buçuk yıldaki icraatlarımızı anlattık”

Başkan Gültak, gün içinde, belediyenin tahsis edip düzenlediği ve ‘Umutlar Solmasın Engelli Hakları Koruma Derneği’ne tahsis ettiği binanın açılış törenine de katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Gültak, belediyenin 2 buçuk yıllık icraatlarını, hizmet, proje ve yatırımlarını anlattığı bir basın toplantısı düzenlediklerini belirterek; “Şu an Mersin Merkezde ve Büyükşehir Belediyesi de dâhil, aradan geçen 2 buçuk yılda ne yaptığını anlatan, basın bültenleri hazırlayıp ayrıca basınla buluşan başka bir belediye başkanı yok. Sadece biz basınla buluştuk ve gazetecilere ve kentimiz kamuoyuna detaylı bir bilgilendirme yaptık” diye konuştu.

“Akdeniz’in birçok mahallesi kentsel dönüşüme ihtiyaç duyuyor”

Çay Mahallesi’nde bitmek üzere olan; Barış Mahallesi’nde yeni başlayan, Turgut Reis Mahallesi’nde de yılbaşında başlayacak olan kentsel dönüşüm projelerine değinen Başkan Gültak; “Akdeniz’de, en az 80-100 yıllık mahallelerimiz var. Nasıl değiştireceğiz? Tek çözümü yerinde kentsel dönüşüm projeleri. ‘Yapamazsın’ dediler, Çay Mahallesi bitti, birkaç ay sonra mahalle sakinlerine teslim edeceğiz. Barış Mahallesi’nde de temel atmaya yılbaşında başlıyoruz. İhalesi bitti, yüklenici firma belirlendi. Tapu devirleri yüzde 80’inin üzerinde tamamlandı. Yıkım devam ediyor, bittiğinde o kadar güzel bir mahalle olacak ki inanamayacaksınız” ifadelerini kullandı.

“İnsanlarımıza, şehir yaşamının sağladığı tüm hizmetleri sunmak istiyoruz”

Başkan Gültak; Mersin’in kurtuluşunun kentsel dönüşümle mümkün olduğunu yineleyerek; “Yıllar boyunca bu mahallelere dokunulmamız, kendi haline bırakılmış. Ne alt ne de üst yapısı yenilenmemiş ve buralar makûs talihine bırakılmış. Oysa bugün birçok ilimizde kentsel dönüşüm projeleri sayesinde parkları ve yeşil alanları, okul, cami, kültür merkezi ve bulvarları ile yeni mahalleler, modern ve konforlu yerleşim alanları yaratıldı. Bu nedenle bizler de kentimizin en büyük sorunu olan çarpık ve plansız kentleşmenin

ortadan kalkması, vatandaşlarımıza şehir yaşamının sağladığı konforu, güvenliği ve huzuru sağlamak amacıyla Akdeniz’de kentsel dönüşümü hızlandırdık” şeklinde konuştu.

“Mersin’de, engelsiz e-ticaret yapan tek derneğin kurulmasına vesile olduk”

Engellilere yönelik hizmet ve projeleri de anlattığı konuşmasında Başkan Gültak; “Engelli derneklerimizi her zaman destekliyoruz. Türkiye’de 7 tane engelli kooperatifinin 7’ncisini Mersin’e biz açtırdık. Engelsiz e-ticaret yapan tek kooperatif var o da Mersin’de ve bizim kooperatifimiz. Bayağı bir üretim de yapıyorlar. Metropol civarında, 2 kadın kooperatifi ile bir engelli kooperatifimize ürünlerini satıp gelir elde edebilecekleri Kadın Emeği Diyarı’nı ücretsiz tahsis ettik” dedi.

Her türlü etkinlik için kullanılabilecek

Umutlar Solmasın Engelli Hakları Koruma Derneği Başkanı Hatice Ekici ise konuşmasında; “Dernek olarak bu mücadeleyi 6 yıldır sürdürüyor ve aylık bin lira kira veriyorduk. Sayın Belediye Başkanımız Gültak, bu binayı derneğimize tahsis etti. Bu kutlu yolda, desteklerini esirgemeyen Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Gültak’a, başkan yardımcılarımıza ve bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyor, emeklerine ve yüreklerine sağlık diyorum” dedi. Mahmudiye Mahalle Muhtarı Fahri Kuşçu da, “Derneğimizi, Sayın Gültak Başkanımız bize tahsis ettikten sonra kısa sürede bu konuma getirdik. Engelli arkadaşlarımız için, gelip sohbet edebilecekleri, etkinlikler yapabilecekleri güzel bir mekân oldu. Desteğinden dolayı Başkanımız Sayın Gültak’a ve başkan yardımcılarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra, Akdeniz Belediyesi tarafından Mahmudiye Mahallesi’nde; ‘Umutlar Solmasın Engelli Hakları Koruma Derneği’ne tahsis edilen binanın açılışı, Başkan Gültak, dernek yönetimi, üyeler, muhtarlar ve mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala