KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 05-03-2021 20:14   Güncelleme : 05-03-2021 20:58

AKOB'TAN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ’NE DAVET

Akdeniz Opera ve Bale Derneği (AKOB) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde çevrimiçi Flütist Ece Selin Yüksel’in yer alacağı bir etkinlik düzenliyor.

AKOB'TAN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ’NE DAVET

AKOB'tan yapılan etkinlikle ilgili açıklamada;

“Açıklamalı Sohbetli Çevrimiçi Dinleti”

AKOB olarak, insan hakları temelinde kadınların sosyal, ekonomik ve siyasal bilincinin gelişmesine adanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü AKOB bursiyerlerimizden, başarılarıyla büyük gurur duyduğumuz, Flütist Ece Selin Yüksel’in yer alacağı çevrimiçi bir etkinlikle kutluyoruz.

Ece Selin Yüksel, İKSV (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) tarafından geçtiğimiz yıl düzenlenen 48. İstanbul Müzik Festivali kapsamında, TSKB iş birliğiyle hayata geçirilen, Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu’ndan faydalanmaya da hak kazanmıştı.

Etkinlik Programı:

*Açılış;

Ece Selin Yüksel’in dinleyicilere yapacağı konuşmayla başlayacak olan programda Yüksel, eğitimi, çalışmaları ve dinleti için hazırladığı eserler hakkında açıklamalarda bulunacak.

*Dinleti- 1. Eser

8 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilecek dinletinin ilk parçası, Macar besteci Ernst von Dohnanyi’nin solo flüt için bestelediği Passacaglia isimli -yaklaşık- 9 dakikalık eseri olacak.

*Dinleti-2. Eser

Programda yer alan ikinci parça, Halit Turgay’a ait bir beste. Geçen yıl Ece Selin Yüksel’in mezuniyet töreninde dünya prömiyerini Piyanist Deniz Akalın’la yaptığı Ege Fısıltıları adlı -yaklaşık- 5 dakikalık eserde, Yüksel’e piyanoda bu kez Qiaochu Li eşlik ediyor.

Ege Fısıltıları eseriyle ilgili olarak geçtiğimiz günlerde gelen, bizleri gururlandıran bir başarı haberlerini de bu vesileyle paylaşmak istiyoruz; Ece Selin Yüksel, İngiliz Flüt Topluluğu (BFS) Flüt Yarışması’nda En İyi Siyahi, Asyalı ve Azınlık Etnik Besteci Performansı Özel Ödülü’nün sahibi oldu!

 

Yüksel, 28 Şubat 2021’de sonuçlanan bu yarışmaya, Azınlık Etnik Besteci Kategorisi’nde, öğretmeni Doç. Halit Turgay'ın 2019 yılında bestelemiş olduğu Ege Fısıltıları isimli eseriyle katılmıştı. Jüri tarafından çok beğenilen bu eserle Yüksel, öğretmeninin yaktığı ışıkla Türk bestecilerin varlığını böyle bir platformda da duyurma fırsatı yakalamıştır.

Genç müzisyenimiz bu ödülle birlikte yarışmanın sponsorlarından olan ALRY Yayınları’ndan bir hediye çeki ve İngiliz Flüt Topluluğu tarafından düzenlenen bir etkinlikte çalma ödülüne de hak kazanmıştır. Kendisini ve öğretmeni Flütist- Besteci Doç. Halit Turgay’ı bu güzel başarılarından dolayı yürekten kutlarız.

 

*Son bölüm: Sorular ve sohbet;

Dinletinin ardından gerçekleşecek Ece Selin Yüksel’le sohbet bölümünde, katılımcılar görüş ve sorularıyla katkı sağlayabileceklerdir.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala