KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 26-09-2023 15:41   Güncelleme : 26-09-2023 15:41

ARATOS’UN PENCERESİNDEN FELSEFE İÇEL TV’DE 5. YILI

Mersin’de yayın yapan İçel Tv.’de ayda bir gerçekleşen “Aratos’un Penceresinden Felsefe” başlıklı program 5. yılında.

ARATOS’UN PENCERESİNDEN FELSEFE  İÇEL TV’DE 5. YILI

Antik çağda yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci (astronom) Tarsuslu filozof Aratos’un adını taşıyan program Ekim 2019 yılında İçel Tv’de başlamış, pandemi nedeniyle birkaç program verilen ara dışında bugüne kadar düzenli olarak yayınını sürdürmüştür.

İçel Tv’de canlı yayın olarak izleyiciye sunulan “Aratos’un Penceresinden Felsefe” programının tekrarı ise ertesi gün aynı saatte paket yayın olarak Sun Tv’de verildiği belirtildi.

Bugüne kadar 40 kez canlı yayın gerçekleştirildiği ifade edilen “Aratos’un Penceresinden Felsefe” programı yeni konu ve konuklarıyla yayına devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, İçel Tv’de “Hayalimdeki Yaşam” programının yapımcı ve sunucusu İbrahim Öngü’yle birlikte gazeteci-Yazar ve Aratos dergisi yayın yönetmeni Uğur Pişmanlık’ın gerçekleştirdiği “Aratos’un Penceresinden Felsefe”de şu ana kadar çok sayıda akademisyen, yazar ve sanatçıyı canlı yayın konuğu olarak ağırladı.

Programının sunucularından gazeteci Uğur Pişmanlık, “Aratos’un Penceresinden Felsefe” programının Türkiye televizyonlarında yayınlanan tek felsefe programı olduğu ifade etti.

Yapılan açıklamaya göre “Aratos’un Penceresinden Felsefe” programında bugüne kadar katılan konuklar şunlar; Prof. Dr. Zehragül Aşkın, Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu, Remzi Karabulut (Yazar), Prof. Dr. Suat Karaaslan, Doç. Dr. Ümit Aydınoğlu, Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Prof. Dr. Tolga Ünlü, Prof. Dr. İlter Uzel, Yard. Doç. Dr. Hakan Atay, Prof. Dr. Ahmet Ünal, Prof. Dr. Candan Ülkü, Prof. Dr. Mualla Yılmaz, Prof. Dr. Ayşehan Çakıcı, Prof. Dr. Celil Çakıcı, Doç. Dr. Cengiz Tosun, Hüseyin Adıbelli (Arkeolog), Doç. Dr. Mustafa Günay, Cemile Cereb (Yazar), Doç. Dr. Cahit Aslan, Mustafa Devrim Eyce, Prof. Dr. Hatice Sofu, Prof. Dr. Yaşar Erjem, Prof. Dr. İbrahim Ortaş, Prof. Dr. Adnan Gümüş, Prof. Dr. Ayşe Azman, Ümit Aslan (Ressam), Murat Baycanlar (Eğitimci/Yazar), Prof. Dr. Fazilet Duygu Saban, Öğrt. Gör. Cem Demir, Doç. Dr. Yasemin Özuğurlu, Ayçin Ecem Doğruözoğlu. Dr. Halil Atılgan ve Doç. Dr. Muharrem Açıkgöz.

Aratos dergisi yayın yönetmeni Uğur Pişmanlık konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada Tarsuslu Aratos’un adına televizyon kanalında bir felsefe programı olmasının önemli olduğunu dile getirerek, “Yola çıktığımızdan bu yana 5. Yılına giren Aratos’un Penceresinden Felsefe” başlıklı programı “Hayalimdeki Yaşam”ın yapımcısı ve sunucu İbrahim Öngü’yle birlikte en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Akademisyen yazar ve sanatçılarla yaptığımız bu televizyon programları konu çeşitliliği açısından da oldukça zengin. “Aratos’un Penceresinden Felsefe” başlık bu çabamız belki de Türkiye’de televizyondaki tek felsefe programıdır. Günümüz toplumunun aydınlanmak için en çok felsefeye gereksinimi olduğuna inanıyorum. Bu nedenle İçel Tv’de yaptığımız felsefe programı son derece anlamlı ve değerlidir” diye konuştu.

Uğur Pişmanlık

EditörEditör