KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 10-10-2023 15:20   Güncelleme : 10-10-2023 15:20

Azat Yeman'dan ‘'Wu Wei' Adlı Sergi

Azat Yeman’ın ‘‘Wu Wei’’ isimli sergisi, Hasan Sarıtaş’ın küratörlüğünde altı yıl aradan sonra Artonom İstanbul’da sanatseverler ile buluşuyor.

Azat Yeman'dan ‘'Wu Wei' Adlı Sergi

Yurtiçi ve yurtdışında, önemli bireysel ve kurumsal koleksiyonlarda eserleri yer alan sanatçının sergisi 7 Ekim’de açıldı.

Sanatçının sergiye isim olarak koyduğu Wu wei (Çince: 無為; pinyin: wúwéi), "eylemsiz, çabasız, hareketsiz" anlamına geliyor. Kavram "tembel kalmak ya da edilgen olmak" olarak algılanan Wu Wei kavramı özgün metinde doğanın akışına müdahale etmeden durulaşarak ona uyum sağlamayı anlatıyor. Azat Yeman’ın figürleri, “anima”ları yani hayvanları “eylemsizliği” bir doluluk olarak deneyimliyorlar.

“Wu Wei” hayatta hiçbir şeyi zorlamamak anlamına gelen bir felsefedir. Eğer evrende her şey kendi haline bırakılırsa mükemmel bir denge ve biliş hali oluşabilir. Buradaki “hiçbir şey yapmamak”, gerekeni yapıp daha fazlasını yapmamak olarak değerlendirilebilir. Akışa ayak uydurmak, doğanın kendi düzenini takip etmesine izin vermek Wu Wei felsefesinin ana düşüncesidir.

‘‘Wu Wei’’ , 7 Ekim – 7 Kasım 2023 tarihleri arasında Artonom İstanbul’da ziyaret edilebilir.

Murat Reis Mahallesi Yeni Ocak Sokak 26/A || Üsküdar | İstanbu

EditörEditör