GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-04-2021 19:29   Güncelleme : 22-04-2021 19:34

BAŞKAN GÜLTAK, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI'NI KUTLADI

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Gazi Mustafa Kemal’in, dünya çocuklarına armağan ettiği ilk ve tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 101’inci yıldönümünü yayınladığı mesajla kutladı.

BAŞKAN GÜLTAK, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI'NI KUTLADI

 

Kutlama mesajında; TBMM’nin açılışının üzerinden bir asırdan fazla bir zaman geçtiğini ifade eden Başkan Gültak; ““Tarihimizin dönüm noktalarından olan 23 Nisan 1920 tarihi; egemenliğin milletin iradesine bırakıldığı, Türk Milleti’nin kendi kaderini ve geleceğini tayin etmek hakkını ilan ederek, milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı bir tarihtir. Dünya çocuklarına armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin onlara olan güveninin de ifadesidir” dedi.

’23 Nisan Türkiye tarihinin yeni bir dönüm noktasıdır”

Mesajında; “Bu anlamlı ve özel günde bütün vatandaşlarımızın, özellikle de en değerli varlığımız ve geleceğimiz olan çocuklarımızın bayramını kutluyorum” diyen Başkan Gültak; “Atatürk’ün de ifade ettiği üzere 23 Nisan; Türkiye Milli Tarihi’nin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. İleriyi gören Atatürk; bu günü, kıymetlilerimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımıza bayram olarak armağan ederek, onlara olan sevgi ve güvenini göstermiştir. Zira yarınlarımız olan çocuklarımızı sağlıklı, başarılı, kendine güvenen, kararlı, milli ve manevi değerlere bağlı erdemli bireyler olarak yetiştirmek en önemli görevlerimizden biridir” ifadelerine yer verdi.

Başkan Gültak; mesajını şu sözlerle sürdürdü; “Geleceğimizin teminatı ve mimarı olacak çocuklarımıza armağan edilen ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ile Meclisimizin 101’inci yaşını içten dileklerimle tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları başta olmak üzere, ilk Meclisimizin kıymetli üyeleri ile Kurtuluş Mücadelemizin aziz Şehitlerini, Kahraman Gazilerimizi ve vatan uğruna toprağa düşen tüm Şehitlerimizi şükranla yâd ediyorum. Pandemi nedeniyle içinden geçtiğimiz tüm sıkıntıların en kısa sürede sona ermesini; coşku, mutluluk, sağlıkla ve birlikte kutlayacağımız nice 23 Nisan’larda beraber olmayı diliyorum.”

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala