YAŞAM
Giriş Tarihi : 01-09-2023 19:50   Güncelleme : 01-09-2023 20:42

BÜLENT AKBAŞ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Dün akşam kaldırıldığı hastanede yaşama veda eden Mersin'in sevilen başarılı iş insanlarından fotoğraf sanatçısı Bülent Akbaş, Akbelen Şehir Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

BÜLENT AKBAŞ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Mersin fotoğraf ve sanat dünyasının ünlü adı Bülent Akbaş, bir süredir yakalandığı hastalığa yenik düşerek dün akşam saatlerinde 77 yaşında  yaşama veda etti.

 4 Şubat 1946 yılında Adana'da doğan Bülent Akbaş, lojistik ve nakliye sektöründe uzun yıllar yurt dışında ve yurt içinde büyük uğraşlar verdi. Türki Cumhuriyetleri'nin yanı sıra Gürcistan'da da ticaret dünyasında başarılı çalışmalara imza attı. Bir süre Hopa Liman Müdürlüğü yaptı.

Bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Dün akşam rahatsızlanarak kaldırıldığı Ortadoğu Hastanesinde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.  Bugün Akbelen Şehir Mezarlığı'nda ikindi namazına mütakip kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

Eşi Aysel Akbaş, Oğlu Levent Akbaş, kızı, gelini ve abisinin de hazırbulunduğu  cenaze namazında MGC Önceki Başkanı Ali Adalıoğlu, İçel Sanat Kulübü Başkanı Fatih Alkar, Ahmet Akın,  Alper Yetgün, Mustafa Eser, Mecit Baskın, Yaşar Ünlü, Fatma Ertop, Hayati Karataş, Nurgül Antmen'in yanı sıra   aile yakınları, dostları, komşukarı, mesai arkadaşları Bülent Akbaş'ın son yolculuğunda yanlız bırakmadı. 

 Akbaş, yıllardır hobi olarak yaptığı fotoğraf çekimleriyle tarihe, doğaya, kelebeklerin dünyasına, Mersin tarihi evlerine, konaklarına, sokaklarına denizine kamerasını çevirdi. Mersi'nde var olan uygarlıkların yaratılarını fotoğraflayarak kent belleğine kayıt etti. Arşivledi, gelecek kuşaklar için derledi dünü bugünü.

İçel Sanat Kulübü Onur Üyesi olan Akbaş, bugüne kadar, Mersi'ndeki tarihi evler, hanlar, caddeler, Mersin tarihi kent fotoğrafları.temalı fotoğraf sergileri açtı. Kent tarihiyle ilgili kaynaklara fotoğraf desteği verdi. Sanatçı yönüyle hep takdir edildi.

Akbaş, Kelebek dünyasına ayrı bir önem veriyordu. Pekçok bu konuyla ilgili projeleri vardı.Kelebekler  en çok ilgi duyduğu alanlardan biriydi, vefatı öncesinde kelebekler fotoğraf sergisi hazırlığı içindeydi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör