MAGAZİN
Giriş Tarihi : 02-10-2023 19:17   Güncelleme : 02-10-2023 19:17

 BURSA FASHİON WEEK, PODYUMU TAÇLI GÜZELLERİ BEKLİYOR

Ülkenin tekstil şehri  unvanını taşıyan Bursa 6. kez Bursa Moda Günlerini gerçekleştirmek üzere 12-13 Ekim 2023  tarihinde günümüzü buluşturmaya hazırlanıyor..

 BURSA FASHİON WEEK, PODYUMU TAÇLI GÜZELLERİ BEKLİYOR

Osmangazi Belediye sınırları içinde bulunan ve Osmangazi Belediye Başkanı  Mustafa Dündar öncülüğünde inşası gerçekleştirilen şehrin en önemli tarihi yapıtlarından Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi tarihten bugüne gelen kendine has etkin doku ve desenleriyle Osmanlı döneminin giysilere yansıyan renk ve dokuları ile birlikte Türk doku ve renklerini de içine alarak sanatın güvenilirliğini günümüze taşıyarak Bursa Fashion Week 6 etkinliklerine kapılarını açıyor.

Her yıl sahne direktörlüğünü üstlenen ülkenin en prestijli ve ünlü koreografı Asil Çağıl tecrübeleri ile BFW de Türkiye güzellerinden Yağmur Ayaz’ın sunuculuğunu üstlendiği defilelerde Best Modeller Seviye İkbal Tulgar, Derya Ekşioğlu, Melike Yalnız, Türkan Geyik, Sena Küçük, Tuğçe Tekin, Elif Tokgöz, Fame Model Of Türkiye 2023 1.si Melissa Aslan, Top Model Of Türkiye 2023 1.si Beste Tuğçe Viran, Ukrayna Best Modeli Yanita Shmidt, Leena Shindondola, Deniz Eser, Deniz Atilla, Sude Gül, Ceylan  İsmayilova gibi taçlı  güzeller podyuma çıkacak.

 

Tarihi müzenin ambiyansında gerçekleşecek olan moda gösterilerinde yer alacak firmaların başında Emelya ‘’Şehr-i Sultan’’ dönem defilesi için özel seçilen renk ve el yapımı doku ve nakışlar ile gerçekleştirilen koleksiyon, başarılı moda tasarımcısı Yaşariye Doğan yorumu ile moda severler ile buluşacak.

 

Bu yıl yepyeni tasarımlarıyla La Mare Collection – Deniz Yılmazer koleksiyonu BFW de izleyicilerin beğenisine sunulacak.

 

Altıncısı gerçekleşecek olan Bursa Fashion Week  moda tasarım yarışması  çıkmış olduğu bu yolculukta her biri birbirinden değerli olan iş dünyasının etkin isimleri  ile tasarımcıların buluşması ile türk markalarının  yükselişi için umut oluyor. ‘’Doğal Dokumanın Tasarım ile Buluşması’’ temalı tasarım yarışmasına alınan yerli ve yabancı 165 başvurunun ön elemeleri The Green Park Pendik Otelinde Atilla Üstündağ desteği ile etkin jüri komitesi çalışması neticesinde değerlendirilerek,12 Ekim 2023 Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi saat 14:00 te final defilesinde ödüller için yarışacak 21 finalist belirlenmiştir.

 

Jüri Komite Başkanlığını üstlenen uluslararası moda dizayneri ve bir dönem Zeki Müren sahne kostümlerine imza atan duayen moda tasarımcısı Muzaffer Çaha başkanlığında yürütülmektedir. Jüri komite üyeleri her biri kendi branşlarında başarılı isimlerden oluşmaktadır. Komite üyeleri:Turgay Kıran (Spor ve İş adamı),Yaşariye Doğan (Emelya Konfeksiyon Tekstil Ltd.Şti kurucu başkanı moda tasarımcısı), Sami Bilge (Elyaf Tekstil Kurucu Başkanı), Mustafa Barutçuoğlu (Barmak Makina AŞ.),.Evren Erdoğan (Turizm-Yatırım İş kadını) ,Eda Erdoğan (Nobelda Kurucu Başkanı-ressam), Merve Yılmazer (mimar),Hakan Kızılırmak (Medoks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı), Banu Özdağ (Baem İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı). Mehmet Güngör (Kolisan AŞ.Yönetim Kurulu Başkanı-iş adamı), .Dr.Ögr.Üyesi Pınar Çınar (Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Tasarım Bölümü Başkanı), Doç.Dr.Erkan Kaya (Ftr uzmanı) ve misafir jüri Burcu Büyükburç (Rönesans Grup-Halkla İlişkiler Müdürü)

 

Tasarım yarışması ödül sponsorlukları sektörün önde gelen iş insanları tarafından karşılanacaktır. İş kadını Evren Erdoğan birincilik ödülünü, Barmak-Barutçuoğlu  Mustafa Barutçuoğlu ikincilik ödülünü ve Elyaf Tekstil Sami Bilge üçüncülük ödülünü final defilesi sonrası ve ödül töreni ile 12 Ekim 2023 de sahiplerine takdim edecekler..

 

Tekstil şehri Bursa yerli ve yabancı firmaların defileleri ile renklenecek. üçüncü kez Bursa Fashion Week te ülkelerini temsil eden Bulgaristan bu yıl Banderol markası ile podyumda boy gösterecek. Kazakistan Fashion Week ile işbirliği içinde bulunan ev sahibi Bursa Fashion Week, özel koleksiyonu ile katılan Adila Botabayiva-Yang Laın’ın  yanı sıra Ebru Kırcalı Brıde Store ve Bursa Fashion Week tasarım yarışmalarından derece alan ve kendi markalarını oluşturan tasarımcılar (Aslı Mecit, Kaan Biricik, Tuğçe Tuğutlu, Zeynep Duman, Dilara Karaağaç, Aylin Ayakdaş, Lahçen Beuchabani) 2024 ilkbahar yaz koleksiyonu ile moda severlerle buluşuyor.

 

BFW 6 modellerin saç ve makyaj görsel direktörlüğü uluslararası make up artist ve eğitmen Livza Uyar Benli tarafından yürütülmektedir.

 

Uluslararası moda merkezi olma yolunda emin adımlarla yükselen BFW sektörün güçlü isimleri olan ; Osmangazi Belediyesi, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Emelya Konfeksiyon Ltd Şti, Elyaf Tekstil AŞ, Barmak Makina AŞ,,The Green Park Otel İstanbul, Livza Uyar Benli, gibi sponsor ve kuruluşlar tarafından desteklenerek Bursa Fashion Week ile güçlü bir çatı oluşturmaktadır.

EditörEditör