SİYASET
Giriş Tarihi : 22-06-2023 17:05   Güncelleme : 22-06-2023 17:05

DEVA PARTİLİ EKMEN, MERSİN CEZALANDIRILIYOR

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, katıldığı tv programında, Mersin’in tarım, turizm, lojistik ve sanayi alanlarında kapasitesinin ancak yüzde 10 ile 50’si arasında bir bölümünü kullanabildiğini söyledi.

DEVA PARTİLİ EKMEN, MERSİN CEZALANDIRILIYOR

Bugüne kadar Ak Partiden üç bakanın Mersin’den seçilmesine ve son seçimlerde de liste başına bir bakanın konulmasına rağmen Mersin’in hak ettiği yatırımları almamasının bir izahı olmadığını söyleyen Ekmen “Silifke, Taşucu, Anamur gibi turizm potansiyelini taşıyacak ilçelere yapılan otoban yollarının tamamlanamaması, uluslararası hizmet verecek bölgesel havaalanının halen bitirilememiş olması, Mersin ana konteyner Limanının yapılmaması, OSB’nin sorunları dikkate alındığında Mersin’in iktidar tarafından cezalandırıldığı görüşü kabul görüyor” dedi.

Ekmen sözlerini şöyle sürdürdü:

“AK Parti hükümeti üç kez bakanlık koltuğunu Mersin’e verdi. Son seçimde de bakanlık koltuğunda oturan bir kişiyi Mersin’de liste başı yaptı. Tüm bunlara karşın bugün Türkiye’nin otoban ağına, turizm yatırımlarına, ihtiyaç olmadığı halde yapılan marinalara, havalimanlarına bakıldığında, Mersin’e ne denli haksızlık yapıldığı daha net görünecektir. Tarımda, turizmde, lojistikte ve sanayide kapasitesinin bazen yüzde 10 en fazla yüzde 50’sini kullanabilen bir şehir.

AK Parti herhangi bir bölgede mutlak egemenlik elde edemiyorsa oraya farklı bir davranış sergileyebiliyor. Ama Mersin’in başına gelenler başka hiçbir şehrin başına gelmemiştir. 130 kilometrelik bir Mersin-Taşucu-Silifke yolu var yıllardır bitirilmemesiyle sürekli gündemde. OSB’si var ama OSB’nin otobana bağlantısı yok. Konteyner kapasitesi 2 milyon olan bir limanı var ama ihtiyacı olan kapasite en az 15 milyon tüi. Mersin’e 15 milyon konteyner kapasiteli liman yapın 5 yılda kendini amorti eder. Tekstilcilere Tekstilkent- tekstil OSB yapın, özel destek programı ile turizm potansiyelini tetikleyin sadece bu şehri değil Türkiye ekonomisini sıçratırsınız. Antalya’da 5 kilometrelik yolda 10 tane otel tabelası görürsünüz ama Mersin sahilleri bomboş. Bunu teşvik ederseniz yatırımcı oraya koşar. Tabiri caizse iş adamları ellerinde parayla hükümetten yatırım için işaret destek bekliyor”

EditörEditör