TURİZM
Giriş Tarihi : 20-10-2023 20:12   Güncelleme : 20-10-2023 20:12

EKMEN, MERSİN TURİZMİNİ MECLİSE TAŞIDI

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda Mersin Turizmini dile getirdi.

EKMEN, MERSİN TURİZMİNİ MECLİSE TAŞIDI

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, çarşamba günü TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) bugüne kadar Mersin ile ilgili hangi faaliyetleri yaptığını sorarak, Mersin’in turizm potansiyelinin yeteri kadar değerlendirilmediğini ve tanıtım çalışmalarının eksikliğini vurguladı ve şu sözleri ifade etti:

“Seçim bölgem Mersin, sadece Akdeniz’in değil Türkiye’nin en Nadide turizm bölgelerinden biridir.

Dünyada çok az yerde aynı anda; inanç-kültür ve tarih turizmi, deniz-güneş-kum, yayla ve gastronomi turizmi ile adrenalin sporları turizmini bir arada tecrübe edemezsiniz.

Yine çok az yerde denize girdikten 15 dakika sonra bir yaylada Serin bir havada üşüyemezsiniz. Mersin’de tüm bunları yapabilir, hatta belli aylarda denizden çıkıp 15 dakika sonra kar görebilirsiniz.

Tüm bu güzelliklerine rağmen, Mersin maalesef turizm potansiyelinin çok azını bile değerlendirememektedir.

Sorum şu; bu kanun ile yeniden dizayn edilen ve 2019 yılında kurulmuş Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, 2019’dan bu yana Mersin turizminin geliştirilmesi noktasında hangi projeleri geliştirmiş, hangi faaliyetleri icra etmiştir?”

EditörEditör