KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 24-11-2021 10:13   Güncelleme : 24-11-2021 11:12

F.Saadet Bilir, CNR Mersin Kitap Fuarı'nda Kitaplarını İmzalıyor

Araştırmacı yazar F. Saadet Bilir, CNR Mersin Kitap Fuarı'nda okurlarına kitaplarını imzalıyor.

F.Saadet Bilir, CNR Mersin Kitap Fuarı'nda Kitaplarını İmzalıyor

CNR Mersin Kitap Fuarı'nda araştırmacı yazar, eğitimci F. Saadet Bilir, Mersin Sanat Edebiyat Dergisi standında bugüne kadar yayınladığı kitaplarını imzalıyor.

Araştırma, inceleme alanında başarılı çalışmalara imza atan Bilir, Gülnar, Orta Asya'dan Toroslar'a Gülnar, ünlü şair Abdulkadir Bulut "Kasabalı Lorca" , Mersin sanat dünyasının en önemli şahsiyetlerinden Gündüz Artan adlı kitaplarının yanı sıra Hayatın Halleri, Abdulkadir Bulut'a Sevgi Sözleri ile dikkat çekiyor

Pandemi sonrası kapılarını yeniden açan CNR Mersin Kitap Fuarı'nda gerçekleştirdiğimiz söyleşide araştırmacı yazar Bilir, yeniden kitap fuarının açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirirken fuarda her kesimden insanı kitapla buluşturması açısından kitap fuarlarının büyük önemi ve etkisi olduğunu belirtti. 

Bilir, haftasonu fuara  çok kalabalık olmasına rağmen, yeterli kitap satışının gerçekleştirilememsinin yaşanan hayat pahalılığına bağlayarak Yine de çocuklar anne ve babalarını peşlerine takarak Kitap Furaı'na geliyorlar. Anne babalarıyla standları dolaşıyorlar ama sevdikleri kitapları alamıyorlar. Test kitapları öncelikleri. Çocukların kitap sevgisinden ve çabalarından mutluyum." dedi.

Fuarların buluşma ve sosyalleşme noktası olduğuna dikkat çeken Bilir, geçmiş yıllardaki fuarları çok arandığını ifade edereken pandeminin olumsuz etkileri bir süre daha devam edeceği kaygısını söyledi. Çocukların iyi bir eğitim alabilmelerinde anne ve babaların çocuklarına iyi bir model olmaları gereğine işaret ederken "Oku çocuğum diyerek çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanmaları güç, anne ve babalarının iyi rol model olmaları için kendileri kitap okuması gerekiyor. Sosyal medya çocukların kitap okuma alışkanlıklarını nasıl değiştirdiklerini hepimiz görüyoruz. Bir eğitimci olarak üzülüyoruz. Anne ve babalara, öğretmenlere yakın çevresine sosyal medya kullanımıyla ilgili büyük sorumluluk düşüyor" sözleriyle uyarılarda bulundu.

Araştırmacı yazar eğitimci edebiyat öğretmeni  F. Saadet Bilir, uzun yıllar Gülnar'da eğitimci olarak çalıştı, Gülnar ile ilgili araştırmalarını kitaplaştırarak kültür sanat dünyasına armağan etti. Şair Abdulkadir Bulut ile ilgili laraştırma-inceleme kitapları ilgi çekti. Mersin sanat dünyasında haklı bir yeri olan "Bilge Dedesi"  Gündüz Artan ile ilgili araştırma kitabı kent belleğindeki yerini aldı.Bugüne kadar  sekiz kitabı yayınlandı. Eşi şair Ali F. Bilir'in araştırmalarında çalışmalarında büyük desteği ve katkısı olduğuna belirtti.

 Bilir, hayata dair gözlemleri, denemeleri, anıları, araştırmaları, derlemeleri topladığı Hayatın Halleri adlı kitabı ile dikkat çekiyor.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala