GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-10-2023 00:16   Güncelleme : 27-10-2023 00:16

GÜLTAK; CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ YAŞINI KUTLADI

Cumhuriyetin 100’üncü yaşı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yayınladığı yazılı bir mesajla kutlayan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ulaşmanın gururunu milletçe yüreğimizde hissediyor, Cumhuriyetimizin 1’inci asrını kutlamanın coşku ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Başkan Gültak, Pazar günü Millet Bahçesi’nde düzenlenecek kutlama programına da tüm Mersinlileri davet etti.

GÜLTAK; CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ YAŞINI KUTLADI

Cumhuriyetin; 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayıp istiklal mücadelesini zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun en büyük eseri olduğunu vurgulayan Başkan Gültak’ın mesajının devamı şöyle; “Aradan geçen 100 yılda, ecdadımızın bizlere mirası ve en değerli emaneti olan Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve yüceltmek konusundaki kararlılığımız ilk günkü gurur ve heyecanla devam etmektedir. Bu asil ve kıymetli mirası gelecek nesillere çok daha güçlü kazanımlarla teslim etmek için gece gündüz demeden çalışacak ve milletimize hizmet edeceğiz. Cumhuriyetimizi çok daha yükseklere ulaştırma mücadelemiz kararlılıkla sürecek ve Atatürk’ün dediği gibi; Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Bugün Ortadoğu topraklarında; kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden masum insanların dünyanın gözleri önünde katledildiği, yüreklerimizi yakan zulüm ve katliamların yaşandığı, insanlık ailesi olarak içinden geçtiğimiz bu meşakkatli dönem; vatanımız, bayrağımız ve ortak geleceğimiz etrafında çok daha güçlü şekilde kenetlenmemiz gerektiğini de bir kez daha göstermiştir. Ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü olarak doğan Cumhuriyetimizi teslim edeceğimiz çocuklarımız ve gençlerimizin eğitim, kültür, sanat ve sporda gelişmesi için hizmet üretmeye; kentimizin dinamik gücü olan kadınları sosyal ve ekonomik hayata kazandıran projeler üretmeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için daima çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kahraman Silah Arkadaşları başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. Onların üstün azim, cesaret ve fedakârlığını asla unutmayacak, gelecek nesillere daima anlatacağız. Cesur ve kahraman ecdadımızın ortak eseri; bağımsızlığımızın, demokrasimizin, özgürlüğümüz ve egemenliğimizin sembolü, Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını kutluyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten duygularımla tebrik ediyorum. Mersinli hemşerilerimizi de 29 Ekim Pazar günü Mersin Millet Bahçesi Eski Stadyum etabında saat 15:00’te başlayacak olan kutlama programımıza katılmaya, bu coşkuyu hep birlikte yaşamaya davet ediyorum.”

EditörEditör