DÜNYA
Giriş Tarihi : 19-12-2017 15:23   Güncelleme : 19-12-2017 15:23

Hakan Balta’dan Şok Karar

Galatasaray’da 10 sezondur forma giyen tecrübeli futbolcu Hakan Balta futbolu bırakma kararı aldığı konuşuluyor.

Hakan Balta’dan Şok Karar

Hırvat teknik adam İgor Tudor’un takımın başına geçmesiyle kadro dışı kalan ve PAF takımla idmanlara çıkan 34 yaşındaki futbolcu profesyonel futbol hayatına nokta koyma kararı verdiği konuşuluyor

Galatasaray’dan yıllık 1 Milyon 250 Bin Euro kazanan yıldız futbolcunun sezon sonunda aktif futbol hayatına nokta koyacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz sezonlarda takımın savunma bölgesinde önemli bir rol üstlenen ve gösterdiği istikrarlı performansla beğeni toplayan Hakan Balta yeni teknik direktör Tudor’un kurduğu kadroda kendine yer bulamamış ve takımdan ayrı çalışmalarını sürdürmek zorunda kalmıştı.

Sol bek ve stoper mevkilerinde oynayabilen ve takımda özellikle Fatih Terim döneminde vazgeçilmez isimlerden biri olan Hakan Balta’nın sezon sonunda Galatasaray’la olan sözleşmesi sona eriyor. Sezon başında takım bulması istenen ancak herhangi bir kulüple anlaşma sağlayamayan oyuncu bu sezon hiçbir maçta forma giyme şansı yakalayamadı.

Tecrübeli oyuncunun 10 yaşındaki oğlu Çağlar da Galatasaray altyapısında forma giyiyor.

Hakan Balta Kimdir?

Futbol dünyasındaki devşirme oyunculardan bir tanesi olan Hakan Balta 23 Mart 1983 tarihinde Almanya’nın Berlin kentinde dünyaya gelmiştir. Futbol kariyerine orta saha oyuncusu olarak başlayan futbolcu, daha sonraki dönemlerde sol bek olarak görev yapmaya başlamış olmasına rağmen en son forma giydiği Galatasaray takımında stoper ve ön libero mevkilerinde de karşımıza çıkmıştır.

Ülkemize gelişi 2003 – 2004 sezonunda olan Hakan, ilk transferini dönemin birinci lig ekiplerinden Manisaspor kadrosuna katılarak gerçekleştirmiştir. O dönem teknik direktör Mustafa Denizli’nin yardımcılığını yapan Ali Gültiken’in radarına takılmış ve sonrasına bu takıma katılmıştır.

Manisa’da daha sonra Ersun Yanal ile de çalışan oyuncu 2007-2008 sezonunda Galatasaray’ın sözleşmeli futbolcusu olmuştur. Galatasaray’ın o dönemki teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp tarafından ilk dönemlerde yedek kulübesine oturtulan futbolcu sonradan girdiği maçlarda gösterdiği performansla beğeni toplamış ve giderek ilk on bire adını yazdırmıştır.

 

Galatasaray’da bir ara takım kaptanlığını da üstlenmiş ve özellikle Terim döneminde vazgeçilmez isimlerden biri olmuştur. Tempobet ve betpluton siteleri üzerinde en yüksek oranları bulabilir, yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.

Web EditorWeb Editor