SİYASET
Giriş Tarihi : 26-04-2023 17:04   Güncelleme : 26-04-2023 17:54

İYİ PARTİ MERSİN ADAYLARI, MEP'İN DÜZENLEDİĞİ TOPLANTIYA KATILDI

Mersin Ekonomi Platformu (MEP), 14 Mayıs'ta yapılacak Genel Seçimlerde Mersin'den partilerin milletvekili adaylarının davet edildiği toplantının ilki İYİ Parti milletvekili adaylarının katılımıyla başladı.

İYİ PARTİ MERSİN ADAYLARI, MEP'İN DÜZENLEDİĞİ TOPLANTIYA KATILDI

MEP'in düzenlediği Mersin Mali Müşavirler Odası'nın ev sahipliğinde ilki gerçekleştirilem "Mersin Hak Ettiklerini İstiyor" temalı toplantıda MEP Dönem Başkanı Özcan Demir, MEP Genel Sekreteri Muhammet Sadık Özkan, Mersin SMMMO Başkanı Emin Levent Türkili, İYİ Parti 1. sıra Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin Kocamaz, Esra Kahraman, Aydın Enes Seydanoğlu, katıldı. Ali Er'in kent dışında seçim çalışmaları nedeniyle katılmamadığı toplantıda Çukurova SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, İSK Başkanı Fatih Alkar, Mersin Giyim Odası Başkanı Halim Çavuşoğlu,  Ahmet Akın, Av. Bilgin Yeşilboğaz Oda ve STK Temsilcilerini yanı sıra  Mali müşavirler, muhasebeciler,yurttaşlar, siyasi parti temsilcileri katıldı.

MEP Dönem Başkanı Özcan Demir'in moderatörlüğünde gerçekleştirlen toplantıda İYİ Parti Mersin milletvekili adayları MEP'in kent adına talepleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

MEP Dönem Başkanı Özcan Demir, açılış konuşmasında; 

 

 

"Mersin ekonomik büyüklük olarak 5. Sırada yer alıyor, Vergi ödemesinde, ülke ekonomisine katkıda ise her zaman ilk 10’da yer alan bir kent… Peki bu kadar katma değer sağlayan Mersin, neden verdiğini alamıyor? Bu kentin hakkı neden başka şehirlere veriliyor?

 

Sürekli bölgesel yatırım ve kent projeleri için vaatler verilen Mersin, iki seçim arasında unutulan ama seçimler yaklaşınca hatırlanan kent olmak istemiyor. Kenti temsil eden bütün siyasi aktör ve yerel yöneticilerin kent adına daha cesur ve sorunların takipçisi olmalarını bekliyoruz. Mersinliler olarak uzun zaman sorunlarımızın çözülmesini bekledik ama artık zaman kaybetmek istemiyoruz. Devletimizin önemli gelirler elde ettiği, stratejik konumdaki Mersin, yatırımlar ve projeler ile hakkettiği yerde olmak istiyor.

 

Barış, kardeşlik ve hoşgörünün kentlileri olarak, bu güzel kentimizin daha güzel olması, yatırımlar alması için TBMM’ye girecek bütün siyasi partilerin milletvekillerine büyük görevler düşmektedir. Mersin Ekonomi Platformu olarak milletvekillerine bu görevlerini sık sık hatırlatacağız.

 

MERSİN’İN UZUN YILLARDIR BİTİRİLMESİNİ BEKLEDİĞİ PROJELER:

 

  1. 184 bin hektar tarım alanını sulayacak, Pamukluk Barajı su tutmaya başladığı halde sulama ve içme suyu iletim hatları yapılmadı. Mersinli üreticiye can olacak bu projede takvimlerin öne çekilmesi ve geciken çalışmaların başlaması gerekmektedir.

 

  1. Mersin – Antalya yolunda ‘25 km kaldı’ deniliyor ama bir türlü çalışmalar tamamlanmadı. Kentin turizmi ve ulaşımı için önem taşıyan bu yolun açılmasını bekliyoruz.

 

  1. Mersin’in en önemli projesi dediğimiz Ana Konteyner Limanından hiç ses yok. Bu projenin Mersin’den alındığı konusundaki endişeler giderilmiş değil…

 

  1. Çukurova havalimanının artık hizmete alınmasını ve yapımı geciken bağlantı yollarının yapılmasını talep ediyoruz.

 

  1. 52 kilometrelik Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi’nin kentin diğer yatırımları gibi gecikmeden yapılmasını istiyoruz.

 

  1. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep'i kapsayan hızlı tren projesinin zaman kaybedilmeden yapılması bölgenin kaderini değiştirecektir. Bu yolun yapılmasını istiyoruz.

 

  1. OSB otoyol bağlantı yolu. Bağlantı kavşağı bitirildiği halde bir türlü yol genişletme çalışmaları yapılmadı. Üretimi sağlayan işveren ve işçilerin kolay ulaşımı, lojistik için bu yolun zaman kaybedilmeden yapılması elzemdir.

 

  1. 2023′te Mersin’in ödeneklerinin önemli bir kısmı Akkuyu-Konya ve Akkuyu-Seydişehir elektrik iletim hatlarına ayrıldı. 2023 yatırım programında Akkuyu NGS-Antalya elektrik iletim hattına ayrılan ödenek Mersin ekonomisi yerine Merkezi Bütçeden karşılanmalıdır.

 

10. Yıllar önce temeli atılan Kazanlı turizm bölgesinde yıllar geçilmesine, tahsisler yapılmasına rağmen çalışmalar yapılmadı. Yolu ve altyapısı tamamlanan bölgede tahsisi alan firmalar çivi bile çakmadı. Mersin verilen ama sonu gelmeye vaatler ile yıllar kaybetti. Mersin’in beklediği ama raflarda kalan turizm ve kültür projeleri:

• Silifke Ovacık Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi

• Silifke Kargıcık Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi

• Gülnar Ortaburun Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi

• Anamur Melleç Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi

• Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi

• Taşucu-Boğsak Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi

• Silifke Narlıkuyu-Akyar Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi

• Tarsus-Gülek-Karboğazı Kültür, Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi

 

GÜNDEME ALINMASINI İSTEDİĞİMİZ KONULAR:

 

  1. Sahil kesiminde kum, iç kesimlerde ise dere yataklarına inşa edilen binlerce binanın dönüşümü kaçınılmazdır. Ülkemizin yaşadığı son deprem felaketlerinden ders çıkarması gereken Mersin’de kentsel dönüşüm kangren haline geldi. Yıllardır müdahale bekleyen bu durumun merkezden yardım alınarak çözülmesi kentimizdeki çarpık ve çürük yapı sorununa çözüm olacaktır.

 

  1. Yatırım Teşvik Sisteminde 3. Bölgede yer alan Mersin’in, mevcut olağanüstü koşullar göz önüne alınarak, 5. Bölgeye alınması sağlanmalıdır.

 

  1. İstihdam sorununu çözecek OSB ve küçük sanayi sitelerinin altyapıları tamamlanmalı ve genişletilmesi için olanaklar sağlanmalıdır.

 

  1. Mersin Ekonomi Platformu bileşenleri ve kentteki üreticilerin mesleki sorunları çözülmelidir. Kentin işsizlik oranının düşürülmesi için yeni istihdam olanlarının sağlanması için iş dünyasının ve esnafın önünü açacak adımlar atılmalıdır.

 

Kentimiz için hayata geçirilmesi önem arz eden büyük vizyon projelerinin ivedilikle tamamlanmasını bekliyoruz. Sonuç olarak kentimizin birçok beklentisi var, Mersinliler olarak bu dönem projelerimizin takipçisi olacağız.

 

Unutulmamalıdır ki kalkınan bir Mersin, Çukurova’yı kalkındırır, kalkınan Çukurova ülkemizin ekonomisine sınıf atlatır.

Mersin SMMM Odası Başkanı Emin Levent Türkili, Geleneksel olarak düzenlenen odamızın ev sahipliğinde gerçekleştidiğimiz toplantıya katılımlarından dolayı İYİ Parti Mersin milletvekili adaylaraına çok teşekkür ediyorum. Kentimizi Ankara'da söz verdikleri gibi temsil edecekleri inancımız tamdır. Başarılar diliyorum" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Eski Belediye Başkanı ve İYİ Parti Mersin milletvekili 1. sıra adayı Burhanettin Kocamaz, ülkenin sosyo ekonomik ve kültürel yapısından, eğiyime, spora kadar dünya ülkeleriyle kıyasladığı açıklamaları, sağlıktan eğitime, ekonomiden, tarıma, her alanda yaşanan olumsuz gelişmeleri dile getirerek, 14 Mayıs'ta İYİ Parti olarak, ülkenin bu karabasandan kurtulması için yapılacak projelerini açıkladı. Kocamaz, Mersin'in bir an evvel çözümünü bekleyen projelerini bildiklerini, hayata geçirmek için kollarını sıvadıklarını, yapacakları çalışmalarla tarih yazacaklarını ifade etti. 

İYİ Parti Mersin milletvekili adayları Esra Kahraman  ve Aydın Enes Seydanlıoğlu, Genel Başkan Meral Akşener'in isteği ile milletvekili adyı olduklarını dilegetirdikleri konuşmasında Mersin'in sesini parlementoda temsel etmek için her şeyi yapacakları sözünü verdi.

Toplantı sonunda toplantıya katılanlar, adaylara soru sordu. Sorolar adaylar tarafından yanıtlandı.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör