YAŞAM
Giriş Tarihi : 23-10-2023 16:41   Güncelleme : 23-10-2023 16:41

KUYULUK TABİAT PARKI'NDA CUMHURİYET COŞKUSU

CHP Mezitli İlçe Başkanlığı ile Mezitli Belediyesi'nin pazar. günü düzenlediği Cumhuriyetin 100. Yılında Cumhuriyet ve Demokrasi Pikniği'nde Cumhuriyet coşkusu yaşandı.

KUYULUK TABİAT PARKI'NDA CUMHURİYET COŞKUSU

Kuyuluk Tabiat Parkı’nda düzenlenen piknik etkinliğine  Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, CHP eski İl Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernek yöneticileri, Mahalle Muhtarları, partili ve çok sayıda demokrasi savunucuları katıldı.

Demokrasi meşalesini yakan katılımcılar; Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle ‘İzmir Marşı’nı hep bir ağızdan söyleyerek, üzerinde Geçmişin Mirasıyla Yeni Yüzyıl yazılı pastayı kesildi.

 CHP Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz, Filistin'de yaşanan kanlı baskınları kınayarak başladığı konuşmasında, " dile getirerek başladığı konuşmasında Cumhuriyet bir halkın özlemidir. Savaşlardan yorulmuş, yoksul ve yoksun kalmış ülkesinde yurtta barış dünyada barış temennisiyle dünyaya örnek olmuş devrim Cumhuriyet’tir. Cumhuriyet alın terinden akan emektir. Namusuyla kazançtır hiç kimseye el açmadan. Bu yüzden yüzlerce fabrika kurulmuştur ülkemizin dört yanında. Cumhuriyet demir ağlarla ülkenin yeniden donatılması, ülke kalkınmasıdır Cumhuriyet. Cumhuriyet bağımsız bir ülkedir, Devrimlerdir, Atatürk'ün gösterdiği yoldan ilerleyen. Cumhuriyet ilimdir, fendir. Bu yüzden Atatürk; “Bir Gün Söylediklerim Bilime Aykırı Düşerse Bilimi Seçin” boşuna dememiştir. Ben bir Cumhuriyet sevdalısıyım dostlar. Bu yüzden Atatürk'ten yanadır hep sözlerim. Bu yüzden severim dolu dizgin yurdumu. Cumhuriyetin emanet edildiği gençlerimizi, Devrimin temel taşı kadın yol arkadaşlarımı, Cumhuriyet benim, Cumhuriyet biziz. Sonsuza dek yaşayacağımız Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun” dedi.

Piknikte konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan; “Böyle bir sevgi her belediye başkanına nasip olmaz. 10 yıl boyunca görevde bulunduğum süreçte benim için en önemli şey Mezitli halkının sevgisini almak oldu. 10 yıl önce yine bir kürsüde aday adayı iken eşim ile beraber el kaldırmıştık ve bu mücadelemize öyle başlamıştık. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun muhtarlarımız her zaman yanımızda oldu. Bütün partilere mensup belediye meclis üyelerimiz ile birlikte çok önemli kararlar aldık. Belediye Meclisimiz; Cem Evlerinin ibadethane olması için oy birliği ile karar aldı. Yine Belediyemiz Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan özgürlük anıtını yaparken oy birliği ile karar vermiştir. Bütün bunlar özellikle kadınlarımızdan ve Mezitli halkımdan aldığım güç ile olmuştur. Sadece partililerimizin değil halkımızın sevgisini kazanarak, 2. dönem görev yaptım. İlk dönemimizde yüzde 43 oy, ikinci dönem ise bazı olumsuzluklara karşın yüzde 57 oy almıştık. Şu andaki hedefimiz yüzde 70 oy almak olacaktır. İnanıyoruz, başaracağız. Belediye başkanları partisine güvenemiyorsa, delegelerine güvenemiyorsa, halkına güvenemiyorsa yani ‘Ön Seçim’ istemiyorsa kusuru kendinde aramalıdır. Bugün şölen havasında bir gün oldu. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyor, Cumhuriyetimizin 100. Yılını şimdiden kutluyorum” şeklinde konuştu.

EditörEditör