KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 25-04-2021 14:47   Güncelleme : 25-04-2021 15:37

MDOB'den Senfonik Neşet Ertaş Konseri Büyüledi

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Sanatçıları, Senfonik Neşet Ertaş Türküleri konseri verdi.

MDOB'den Senfonik Neşet Ertaş Konseri Büyüledi

Mersin Devlet Opera ve Balesi2in düzenlediği Mersin Kültür Merkezi'ndeki "Senfonik Neşet Ertaş Türküleri" konserinde Mersin Devlet Opera ve Bale sanatçıları, Neşet Ertaş'ın bir birinden güzel türkülerini seslendirdi.

Senfonik Neşet Ertaş Türküleri Konserinin Orkestra şefli Serdar Yalçın yaparken  koro şefi  Anıl Aydın'dı.MDOB sanatçılarından  Soprano Serin Saybaşılı, Mezo Soprano Nihan Çetin Aydın, Tenor Bülent Bedüz ve Bas Zafer Erdaş'ın solist olduğu konserde Neşet Ertaş'ın hafızalara kazınan  türküleri seslendirildi.

MDOB Sanatçıları; "Leyla","Yine Çattın Kaşlarını","Sen de Bir İnsansın",  "Bu Dünyada İki Büyük Nimetim Var", "Dane Dane Benleri Var Yüzünde","Kesik Çayır", "Doyulur Mu", "Yalan Dünyada", "Acem Şalı" türkülerini  seslendirdi. "Zahidem" Türküsünü  Serin Saybaşılı,Bülent Bedüz, Nihan Çetin Aydın ve Zafer Erdaş bölüm bölüm seslendirdi.Büyük beğeni alan konseri sanat severler televizyonları başında büyük ilgiyle izledi.Sanatçıların başarıyla seslendirdiği türküler sanat severleri büyüledi.

"Bozkırın Tezenesi" olarak bilinen Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaş, 2012'de İmir'de yaşama veda etti,Cenazesi Kırşehir'de kendi gibi halk ozanı olan  babası Muharrem Ertaş'ın mezarı yanında toprağa verildi.Ertaş 1950 yıllarından itibaren Orta Anadolu'nun türkülerini, bozlaklarını plaklara okuyarak kayıt altına alınmasını sağlarken, 1960 yıllardan sonra da kendi türkülerini seslendirdi. Ölümünden sonra Neşet Ertaş'ın yaşamı Erol Parlak tarafından 2 cilt olarak yayınlandı.

MDOB SanatPandemi nedeniyle konsere seyirci alınmadı.

Cumartesi akşamı düzenlenen konseri TRT MÜZİK canlı yayınlayarak müzik severlerle buluşturdu,konser büyük alkış aldı.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör