KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 21-10-2021 18:04   Güncelleme : 21-10-2021 18:30

Mersin Çamlıbel Sokak Festivali Pek Çok Sürprizlerle Başlıyor

TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Mersin Akdeniz Çamlıbel Derneği (MERÇAM) işbirliğinde düzenlediği Mersin Çamlıbel Sokak Festivali dünlenecek törenle başlıyor.

Mersin Çamlıbel Sokak Festivali Pek Çok Sürprizlerle Başlıyor

Mersin Çamlıbel Sokak Festivali  22-23-24 Ekim 2021 tarihkeri arasında bir birinden farklı etkinliklerle Mersiniileri  bir araya getirerek sosyal sorumluluk ve farkındalık yaratmayı amaçladıklarını dile getiren TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp ile Mersin Akdeniz Çamlıbel Derneği (MERÇAM) Başkanı  Hüseyin Karlıklı festivalle ilgili açıklamalarda bukundu.

Mersin Çamlıbel Sokak Festivali'ne 24 Ekim akşamı konseri heyecanı Mersin'i sardı. Festival Boyunca konserler, tutnuvalafr, spor etkinlikleri, dans gösterileri,paneller, sanatsal etkinlikler, DJ Performansları, çocuk oyun parkları ve de bir çok sürprizler var.

TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp ile Mersin Akdeniz Çamlıbel Derneği (MERÇAM) Başkanı  Hüseyin Karlıklı Mersin Çamlıbel Sokak Festivali ile ilgiliş yayınladıkları ortak açıklamada;

"Çamlıbel Mersin’in güzide semtlerinden biri Mersin’in gelişmesinin dağ tarafına kayması ve açılan AVM’lerle, Marina ile Çamlıbel semti yaşadığı altın çağlarını geride bıraktı.

Zaman zaman Çamlıbel’de festivaller düzenlendi esnafının ekonomisin ve bölgenin hareketlenmesine  katkı sağlayan bu festivaller süreklilik sağlamadı ne yazık ki, Çamlıbel yaşayan ruhunu kaybetti terk edilmiş bir semt oldu oysa ki; Çamlıbel Mersin’in en eski ve merkezi  yerleşkesi herkesin Çamlıbel’e dair bir anısı vardır bu şehirde. Tobb Mersin İl Kadın  Girişimciler Kurulu ile Mersin Akdeniz Çamlıbel Derneği , Kurulumuzun Koordinatör Odası Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte bu yıl Çamlıbel Sokak Festivalinin ikincisini  düzenlemeye karar  verdik.

Bu festival ile Farkındalık yakalamak Çamlıbel’e tekrar yaşayan ruh, heyecan, ekonomik hareketlilik getirme isteğimizle birlikte özellikle kadın girişimci ve üreticilerimizde desteklemek istedik.

Ayrıca; Mersin’in Festivaller , Karnavallar, Kongreler, ulusal ve Uluslar arası spor faaliyetlerinin yapıldığı turizmin canlandığı sürekli hareketlilik ve güzel organizasyonların yapıldığı bir şehir olarak gündemde kalmasını,esnafın, üreticinin sokak ekonomisi ile kazanç sağlamasını istiyoruz.

Festival kortej bandosu, gösteri ekibi, sokak sanatçıları, tahta bacak shovları, atölyeler, çocuklar için gösteriler, Kıraç Konseri ve daha pek çok etkinlik ile dolu dolu bir proğram olacak.

Festivalinin gerçekleşmesinde katkı sunan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Sayın Ayhan Kızıltan Ve Yönetim Kuruluna, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Vahap Secer Beye, Akdeniz Belediyesi Başkanı Sayın Mustafa Gültak Beye, Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cihat Lokmanoğlu ve Yönetim Kuruluna, Mersin Esnaf – Sanatkarlar Odaları Birliği sayın Talat Dinçer ve Yönetim Kuruluna , Mersin Uluslar arası Liman İşleticisi MIP’ye  katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Bu organizasyonun en iyi şekilde gerçekleşmesi için gece gündüz çalışan TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi arkadaşlarıma , Mersi Akdeniz Çamlıbel Derneğini Yönetim Kurulu başkanı Sayın Hüseyin Karlıklı ve Yönetim Kuruluna, ayrıca Çamlıbel Esnafına katkılarından dolayı teşekkür ederiz."ifadeleri yer aldı.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala