İçişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Güney Amerika’dan Mersin’e gelen kargo gemisinde 12 paket halinde yaklaşık 350 kilogram kokain ele geçirildi. Operasyonda dalış ekipmanları ve sualtı scooterları da bulundu. 9 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince yürütülen çalışmalar kapsamında, Güney Amerika’dan hareket ederek Mersin Limanı’na gelen bir gemide yüklü miktarda uyuşturucu bulunduğu bilgisine ulaşıldı.
Yapılan teknik ve saha çalışmaları sonucunda söz konusu kargo gemisinin Mersin Limanı’na ulaştığı ve limanda bulunduğu tespit edildi.
Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gemide arama gerçekleştirildi. Aramada, 12 büyük paket içerisinde yaklaşık 350 kilogram kokain ele geçirildi.
Uyuşturucunun yanı sıra gemide dalış ekipmanları ve sualtı deniz scooteri malzemeleri de bulundu.
Operasyon kapsamında tedbir uygulanan 9 şüpheli hakkında, “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçu kapsamında adli işlem başlatıldı.
Emniyet yetkilileri, gençlerin geleceğini ve ailelerin huzurunu korumak amacıyla uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, operasyonlarda emeği geçen ekipleri tebrik etti.













