YAŞAM
Giriş Tarihi : 17-01-2020 09:38   Güncelleme : 17-01-2020 09:38

MERSİN'DE KAR SEVİNCİ

Mersin Büyükşehir Ekipleri, Mezitli sahilinde yer alan Galatasaray Meydanı’nı 7 kamyon dolusu karla kapladı.Mersin'deki öğrenciler yarıyıl tatili öncesi kar eğlencesi yaşadı.

MERSİN'DE KAR SEVİNCİ

Ekipler Arslanköy’den 7 kamyon kar getirdi

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşların mağduriyetini gidermek için Mersin genelinde yol açma, kurtarma ve tuzlama çalışmaları yürütüyor. Büyükşehir yol açma çalışmalarıyla kırsaldaki vatandaşları mağduriyetten kurtarıp sevindirirken, toplanan karla da çocukları sevindiriyor. Gönderilen 7 kamyon ile karlı bir sabah uyanan Mersin merkezdeki vatandaşlar, karla oynamanın keyfini yaşadı.

“Beş yıldır kar görmüyorum”

Karlı bir memleketten geldiğini, ancak 5 yıldır Mersin’de kar görmediğini ifade eden Ceren Şahin, “Kayseriliyim ama hiç kar görmedim beş yıldır. Bugün arkadaşımla yürüyüş yaparken de burada karları gördük ve bayağı şaşırdık. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e de çok teşekkür ediyorum bizi böyle mutlu ettiği için. Arkadaşımla kar oynadık. Bizim için güzel bir gün oldu” dedi.

Mersin’in merkezinde yaşayan ve uzun süredir kar görmeyen Cennet Başpınar ise, “Bugün arkadaşımla yürüyüşe çıktığımızda tesadüfen kar gördük bizim için ilginç oldu çünkü uzun zamandır kar görmüyorduk. Yani yukarılara gitme fırsatımız olmuyor o yüzden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e çok teşekkür ederiz, eğlendik. Her şey için teşekkürler” diye konuştu.

“İçimize çok büyük bir coşku verdi”

Kar görmenin kendisine neşe getirdiğini söyleyen Ful Uğurhan, “Her sabah parkta yürüyüş yaparım, bu sabah böyle bir sürprizle karşılaştık. Gerçekten içimize çok büyük bir coşku verdi. Kar her zaman insana neşe veren bir şeydir. Burada yürüyüş yapan insanlar oynadılar. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Bu çok hoş bir sürpriz olmuş. Getirenlere de teşekkürler, bu kadar büyük bir kitleyi taşımak oldukça zor olsa gerek” ifadelerine yer verdi.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala