EĞİTİM
Giriş Tarihi : 03-06-2021 20:05   Güncelleme : 05-06-2021 12:19

MERSİN'DE LİSELİ GENÇ GİRİŞİMCİLER PROJELERİYLE YARIŞTI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mersin Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen Fikir Otobüsü Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması finalinde ödüller sahiplerini buldu..Fikir Otobüsü Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması Büyük Finali'nde 6 proje yarıştı..

MERSİN'DE LİSELİ GENÇ GİRİŞİMCİLER PROJELERİYLE YARIŞTI

TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu tarafındanorganize edilen Mersin Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen Fikir Otobüsü Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması Büyük Finali, Mersin Büyükşehir Belediyesi Anfi Tiyatro'da gerçekleştirldi.

Bölgede girişimcilik farkındalığını artırmak adına TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu tarafından 2015’te hayata geçirilen ve ardından girişimciliğin daha erken yaşlara çekilmesi hedefiyle düzenlenen Liselerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Proje Yarışması ‘Fikir Otobüsü Lise’ finali düzenlendi.

Fikir Otobüsü Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması Büyük Finali'ne Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Tarsus Organişze Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, Mersin Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Kiper, Mersin Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Duygu Hıdıroğlu'nun yanı sıra finale kalan projenin paydaşları, öğrencilerin aileleri, Okul yöneticileri katıldı.

Fikir Otobüsü Projesi’nin geleceğimiz olan gençlerimizi girişimcilik konusunda geliştirmeye, yenilikçi iş fikirleri, yeni yeni fikirler bulmaya, düşünmeye, keşfetmeye yönlendiren çok başarılı bir proje olduğunun altını çizen Vali Su; “Bu organizasyonu gerçekleştiren arkadaşlarımız, pandemiye rağmen pandemi kuralları çerçevesinde bu projeleri yürüttüler. Bundan sonra da bu tür projeleri devam ettirerek gençlerimizi, çocuklarımızı girişimcilik konusunda, yenilik konusunda, yeni buluşlar, yeni icatlar konusunda yönlendirmeye devam edeceğiz. Geleceğimiz olan gençlerimizin bu anlamda güzel fikirler ortaya koyacağına inanıyorum. Bugün burada bu fikirlerin en güzel örneklerini görmüş bulunmaktayız.” dedi.

Sözlerinin devamında bu ve benzeri programların gençlerimizin girişimci ruhlarını keşfetmelerine katkı sağlayacağına, yenilikçi iş fikirleri konusunda gençlerimizin ufkunu açacağına işaret eden Vali Ali İhsan Su, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mersin Genç Girişimciler Kurulu nezdinde projenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm paydaş kurumlara, öğretmen ve öğrencilerimize huzurlarınızda çok çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

TOBB Mersin Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Osman Kiper, yaptığı açılış konuşmasında,Fikir Otobüsü Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması'na 39 projenin katıldığını, bu projelerden 6'sinın finale kaldığını gençlerin ilginç fikirlerinin projelere dökülerek genç girişimcileri cesaretlendirmek, teşvik etmek amacıyla yenilikçi düşüncelerle gençleri girişim serüvenlerine başlattıklarını, bu girişim serüvenleri yaşamları boyu süreceğine dikkat çekti. Finale kalan 6 projenin paydaşlarına başarı dileğinde bulunarak genç girişimcileri kutladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış,  “Hepinizi, yoğun programı nedeniyle aramızda bulunamayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in selamıyla selamlıyorum. Dünya, bugün tüm insanlık için küresel bir köy. Sınırları olmayan bu köyün sahibi, siz pırıl pırıl gençlersiniz. Onun için size haklarınızı tam olarak vermek zorundayız. Layık olduğunuz eğitim ve çalışma ortamlarını sizlere sağlamak zorundayız. Şu an internet üzerinden bilgi paylaşımında bulunan sizlerle birlikte çalışma, bir şeyleri somut ürünlere dönüştürme ortamını sağlamak zorundayız. Evet, geleceğin dünyasında hak ettiğimiz yeri almak istiyorsak siz gençlerimizi daha fazla teşvik etmeliyiz. Sizin gelişiminiz ve güçlenmeniz için daha fazla zemin oluşturmalıyız.”

Dijital dönüşüm ve yapay zekâ temelli teknolojilere yakın gelecekte daha çok ihtiyaç duyulacağını kaydeden Gülcan Kış, “Bütün bu değişimin ve gelişimin mimarı ise gençlerimiz olacak. Ne mutlu bize ki ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ diyen bir liderin kurduğu, Cumhuriyet’in özgür evlatlarıyız. Bize gösterilen yolda başarmamız gereken şey gerçekten çok çalışarak, çağdaş uygarlık seviyesini yakalamak olacak. Bunu gençlerimizle başaracağımıza canı gönülden inanıyorum” dedi.Gülcan Kış, “Projeye dâhil olarak, pandemi sürecinde dahi büyük bir özveri göstererek emek veren tüm gençlerimizi tebrik ediyor hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız gençler” ifadelerine yer verdi

MRSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, "Buradan gençleri kutluyorum, burada gençlerin projeleri konuşacak" sözleriyle başladığı konuşmasında gençlere güven duyulması gerektiğini, onların fikirleri saçma olduğunu düşüncesiyle büyüklerin yaklaşmasının yanlışlığına işaret ederek, "Gerçek düşünceler böyle ortaya çıkıyor" dedi. Gençlerin düşünce ve projelerini dikkate alınmasına vurgu yaparak finale katılan gençleri tebrik etti.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı,"Hangi yaşta, hangi fikirde olursanız olun sizin yanınızdayız." dedi. Çamsarı,Gençleri fikirleriyle projeleriyle düşüncelerinin ardında mücadele etmeye, girişimci olma çağrısında bulundu.

Mersin Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Fikir Otobüsü Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması'nda Büyük Finale kalan gençleri kutladı.

Jüri Üyeleri Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Tarsus Organişze Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, Mersin Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Kiper' ve MeÜ öğretim üyesi Dr. Duygu Hıdıroğlu'dan oluştu.

Finalde yarışan Mersin Deniz Ticaret Odası MTAL’den ‘Gemilerin Otomasyonla Yanaşma Manevrası’ Projesiyle katılan öğrenciler birinci olurken, Yenişehir Hacı Sabancı Anadolu Lisesi’nden ‘Hijyenik Paralar’ Projesiyle katılan öğrenciler ikinci, Toroslar Şifa Hatun MTAL’den ‘Enerjimle Buradayım’ Projesiyle katılan öğrenciler ise üçüncü oldu. 

Birinci olan projeye ödülünü MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış eşliğinde Mersin Valisi Ali İhsan Su verirken ikinci olan grup ödüllerini Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Milli Eğitim İl Müdürü Adem Koca’dan aldı. Üçüncü grubun ödülünü ise MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ile MTOSB Yönetim Kurul Başkanı Sabri Tekli verdi. Tören; kurul üyeleri, ön eleme ve final jüri üyeleri ile mentörlere verilen plaketler ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala