GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-06-2025 16:41   Güncelleme : 05-06-2025 16:41

MERSİN'DE OTOYOL JANDARMASINDAN DRONE DESTEKLİ TRAFİK DENETİMİ

Mersin İl Jandarma Komutanlığı Otoyol Jandarması, vatandaşlarımızın güvenli ve huzurlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla, drone destekli trafik denetimi gerçekleştirdi.

MERSİN'DE OTOYOL JANDARMASINDAN DRONE DESTEKLİ TRAFİK DENETİMİ

Trafik kazalarının önlenmesi, sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin artırılması ve güvenli trafik ortamının oluşturulması amacıyla Mersin Gişeleri Yol Kontrol Noktasında yapılan denetimlerde, havadan drone ile yapılan kontroller sonucunda trafik kural ihlali yaptığı tespit edilen 15 araç sürücüsüne toplam (41.046) TL Trafik İdari Para Cezası uygulandı.

Denetimlerde özellikle; emniyet şeridinin usulsüz kullanımı, hatalı sollama, şerit ihlali ve diğer trafik kural ihlalleri denetlendi.

Jandarma ekipleri, yolcu taşıyan araç sürücüleri ile diğer yol kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla bu tür trafik denetimlerinin aralıksız devam edeceğini bildirdi.

EditörEditör