GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-03-2021 16:59   Güncelleme : 24-03-2021 19:03

MESİAD Başkan Adayı Hasan Engin'e Tam Destek

Başkan adayı olduğunu açıklayan MESİAD Başkanı Hasan Engin'e MESİAD Başkanlığına aday olduklarını açıklayan Adnan Gündoğdu ve Rıdvan Arıç'tan tam destek.

MESİAD Başkan Adayı Hasan Engin'e Tam Destek
Dün gelişen sıcak saatlerin ardından MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Üyelerden ve Mersin kamuoyundan gelen yoğun talep üzerine 31 Mart 2021 Çarşamba günü yapılacak MESİAD 16. Olağan Genel Kurulu'nda kente ve MESİAD'da hizmete devam için aday olduğunu dün açıklamasın ardından MESİAD'ta yapılan toplantıda Başkan adaylarından Adnan Gündoğdu ve Rıdvan Arıç'tan tam destek geldi.
MESİAD'ta bir araya gelen bazı üyelerin de katıldığı toplantıda MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, özlenen bir tablonun yaşandığına dikkat çekerek önemli olan 31 Mart 2021'de yapılacak 16. Olağan Genel Kurula sorunsuz olarak gitmek olduğunu şifade etti. Düne kadar adaylığının söz konusu olmadığını ifade eden Başkan Engin, adaylığına ortak konseltüs sağlanarak karar verilmesi bu kolaylaştırıcı özelliğiyle "Ortak bir karar aldık" dedi.
Kırmadan, dökmeden tek adayla Genel Kurula gitmek fikri oluşmasıyla yeniden aday olduğuna işaret eden Engin,"Gülen bir Mersin var.bu gülen yüz MESİAD'da da devam eder" açıklamasında bulunarak kendisine destek veren her iki başkan adayına ve bu ortak konseltüsün oluşmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Daha önce MESİAD Başkan adayı olduğunu açıklayan Adnan Gündoğdu,"MESİAD için Bugünü milat olarak görüyoruz.Birleştirici tüm dostları bir araya getirmek Mersin için, MESİAD için yeni bir yolculuğa çıkmışken kırgınlıklar, ayrışmalar olmasın dileğiyle çaba gösterdim.Ayırışmanın ve kırgınlıkların MESİAD'a zarar vereceği fikrine vardık. Birlikte yola gitmek en doğru karar olduğunu, bu yolda Başkan Hasan Engin'in başkan olmasına katkı sağlıyoruz. Kazanan MESİAD olsun. Diğer aday arkadaşlar da katkıda bulununacağına inanıyorum" dedi.
MESİAD'ta başkan adayları arasında yer alan Rıdvan Arıç,"MESİAD'a emek veren, kuruluşunda desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Burası "iş insanı kurumu" Ayrıştırmadan birleştirmek çok önemli, zor dönem yaşadık. Alınan bu karardan çok mutlu oldum. Birliktelik gücümüzü artırır. Birlik, bütünlük içinde MESİAD,Mersin'in sorunlarının çözümünde gücünü ortaya koyması, Mersin'in geleceğini MESİAD belirleyecek." dedi. Arıç, Başkan adaylığını açıklayan Hasan Engin'e destek vermekten mutlu olduğunu ifade etti.
MESİAD YİK Başkanı Mehmet Deniz,MESİAD'ı evladı gibi gören anlayışla 30 yılı geride bıraktıklarını belirttiği konuşmasında, MESİAD bu ilkeleriyle bugüne geldiğini, "Ülke ve bölge ekonomisinde önemli sorumluluklar üğstlenerek MESİAD Üyeleriyle bugüne geldik" dedi. Bir STK olarak önemli hedefleri olan MESİAD, Genel Kurula kırgınlıklar yaşanmadan bir seçim olması dileğiyle adaylardan Ahmet Polat ve Adnan Gündoğdu ile görüştüğünü ifade eden Deniz,"Mecburiyet değil, teveccüh göstererek birlikte hareket etme kararı alındı. Başarılı bir yönetim kurulu yaratılmasına olanak tanıyalım" fikrine varldığını açıkladı.Toplantıya katılmayan Ahmet Polat'ın da varlığına, birliğine katkı vereceğine inanıyorum" sözleriyle devam eden Deniz, "Geleceği gören üyelerin bu gerçeği göreceğine inanıyorum" dedi.
MESİAD Kurucu üyelerinden Tarık Antalyalı, ortak adayla seçimlere gidilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Genel Kurula aday olduklarını açıklayan adaylar, en iyisini yapmak için yola çıkar. Olağanüstü koşulların yaşandığı bu dönemde koşullar bizi yeniden düşünmeye zorladı. Birlikte hareket etme kararı aldık.Bu dönem birlik, beraberlik desteği daha etkin yönetim anlayışıyla başarılı olacağımıza inanıyoru" ifadesinde bulundu.
MESİAD Üyelerinden Abidin Gökdeniz,Birlik beraberliğin sağlandığında "güç" doğacağına inandığını belirtti.
,Av. Ayla Gündoğdu,Makamların geçici olduğunu önemli olan dostlukların kalıcılığına dikket çekerken, bölünmeden sağlam bir duruşla başarılı olacağına inandığını dile getirdi.
Seyfetullah Sefa Işık, Güzel bir bina ortaya çıkınca onu yapanların bu yapıda emek vermekten gurur duyduğuna işaret ederek,tek adayla seçimlere gidilme sürecinde  burada yaşananların böyle güzel bir tabola oluşturmasından dolayı çok sevindiğini belirtti.
Fahri Ötlü,  "Bir gülen yüzün ortaya çıkmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Fevzi Boyraz, Birlik beraberlik içinde genel kurula gidilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İnsan olmak, insanları ayrıştırmadan MESİAD'ı yükseltmek görevimiz. Yaşanan sıkıntılardan hepimizi kurtardınız" dedi.
Aytaç Keskin, "Birlik halinde olmak MESİAD'a ve Mersin'e yarar sağlayacak" sözleriyle alınan karar destek verdi.
Serhat Mankuli,"Birlik beraberlik için MESİAD'ın her üyesi o eksiskliği tamamlaması gerekir. İstenen de odur" sözleriyle detek olacağını dile getirdi.
Abuzer Yavuz, alınan karardan çok mutlu olduğunu dile getirdiği konuşmasında, "Arzu ettiğim şey bu.Çok mutlu oldum. Birlik, beraberlik için kim katkı vermiş ise bu özverilerinden dolayı arkadaşlarıma teşekkürler ediyorum" sözleriyle konuşmalar sona erdi.
Mevcud Başkan Hasan Engin'e MESİAD Başkan adaylığına 31 Mart 2021 Çarşamba günü yapılacak olan 16. Olağan Genel Kurul'da destek sözü verildi. MESİAD'taki  buluşmada karşı karşıya değil yan yana yürüme mesajları verildi.
Salih Pala
MERSİN KENT HABER
 
Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala