SİYASET
Giriş Tarihi : 30-09-2023 17:28   Güncelleme : 01-10-2023 19:00

MHP Mersin İl Başkanı Soydam, 14. Olağan Genel Kurulu'nda Güven Tazeledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin İl Başkanlığı 14. Olağan Kongresi, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara milletvekili Yaşar Yıldırım katılımıyla gerçekleştirildi.

MHP Mersin İl Başkanı Soydam, 14. Olağan Genel Kurulu'nda Güven Tazeledi.

Mersin Edip Boran Spor Salonu'nda gerçekleştirilen MHP Mersin İl Başkanlığı 14. Kongresi'ne MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara milletvekili Yaşar Yıldırım'ın yanı sıra  MHP Mersin İl Başkanı Serdar Soydan, MHP Mersin milletvekili Levent Uysal, AK Parti Mersin milletvekilleri Ali Kıratlı Havva Sibel Söylemez, AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir,Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak,  Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılıç, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Bozyazı Belediye Başkanı, Mustafa Çetinkaya, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar hazır bulunurken, önceki dönem Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, önceki dönem MHP Mersin milletvekili Dr. Ali Öz,,belediye meclis üyeleri,İlçe başkanları, parti temsilcileri ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Erdemli Kadın Mehteran Bandosu kısa bir konser verdi.

MHP Mersin İl Başkanlığı 14. Kongresi Divan Başkanlığına  MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara milletvekili Yaşar Yıldırım oybirliğiyle seçildi. Divan Üyeleri NHP Mersin milletvekili Levent Uysal, MYK Üyesi Nevzat Ünlütürk, MYK Üyesi Şahin Gür, MYK Üyesi Kürşat Türker, Mersin Kamu Sen İl Başkanı Ahmet Karataş divan üyeliklerine seçildi.

Divan oluşturulmasının ardından Divan Başkanı Yıldırım Olağan Genel Kurulun diğer gündem maddeleribe geçti.  Çalışma raporunun ardında gelir gider hesapları oybirliğiyle ibra edildi.

MHP Mersin İl Başkanı Serdar Soydan “Milliyetçi Hareket Partisi’nin kongreleri sıradan organizasyonlar değildir. Bizim kongrelerimiz birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, fitnenin kurutulduğu kutlu buluşmalardır.

Mersin’imize yeminiz var.” diyerek sözlerine şöyle devam etti; “Bilge liderimiz Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ düsturuyla bugün huzurunuzdayım.

Türk Milleti 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde Cumhur Tttifakı’na olan güvenini göstermiş ve sistem tartışmalarına son noktayı koymuştur. İnanıyor ve güveniyoruz ki aziz milletimiz 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gösterdiği iradeyi 31 Mart 2024 mahalli idari yerel seçimlerinde de göstererek Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’nın yeni bir zaferi ile sonuçlandıracaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin kongreleri de sıradan organizasyonlar değildir. Bizim kongrelerimiz birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, fitnenin kurutulduğu, ülkücü idarenin tecelli ettiği kutlu buluşmalardır.

Anamur, Tarsus, Bozyazı, Çamlıyayla, Aydıncık, Akdeniz, Silifke, Toroslar, Gülnar, Yenişehir, Mut, Mezitli ve Erdemli İlçe kongrelerimiz bu anlayışla gerçekleşmiş, dosta güven, millete korku salmıştır.

Bizim duruşumuz Türk milleti duruşu, ufkumuz kızıl elmadır. MHP gücünü büyük Türk milletinden alan demokrasiden asla taviz vermeyen şerefli bir geçmişe sahiptir.

Gece uyumadan gündüz yorulmadan yollara revan olacağız. Büyük bir mücadele bizi beklemektedir. Canımızdan aziz bildiğimiz bu diyarda üç hilalli sancağımızı tekrar dalgalandırmaya var mısınız? Yılmak yok yıkılmak yok. Mersin’imize yeminimiz var. Üç hilalin zaferi yakındır." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 Başkan Soydan, konuşmasının bitiminde AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir’i de sahneye davet etderek kucaklaştı. Birlikte  kamuoyuna birlik beraberlik  mesajı verildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, interaktif bir sunumla Mersin'in tarihi, doğal, ekonomik, sosyo-kültürel zenginliğini yansıtan slayt gösterimi eşliğinde değerlendirmelerde bulundu. Bugüne kadar Mersin'de  gerçekleştirdiği çalıştaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Uysal, tarım ile ilgili Mersin'in zenginliğini değerlendirirken, tarım alanında atılacak adımlarla üretimin daha da artırılmasına yönelik çalışmalar içinde olduklarını ifade etti. 

Uysal, İl Başkanlığına seçilen Soydan ve yönetimini tebrik etti.

MHP Mersin milletvekili  Uysal “Milliyetçi Hareket Partisi Mersin teşkilatına geçmişten bugüne kadar emek veren tüm dava ve yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun. Serdar Soydan başkanımız da Mersin sevdalısı birisi. Onun önderliğinde Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Teşkilatları daha da ilerleyecek Cumhur İttifakı Mersin’de güvenin adresi olmaya devam edecektir. MHP Mersin İl Başkanımız Serdar Soydan ve yönetimine başarılar diliyorum.”

14. Olağan  Kongreye tek listeyle gidildi. Mevcut başkan Serdar Soydan yeniden aday oldu. Başkan Soydan, genel kurulda yeniden MHP Mersin İl Başkanlığına seçildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Anlara milletvekili Yaşar Yıldırım, kongrede yaptığı konuşmasında kongreye katılanlara teşekkür etti. Yerel seçimlere değinen ve bu konuda Mersin'de de bir açık hesapları olduğunu aktaran Yıldırım, büyükşehir, Tarsus ve Mezitli'deki hesapları kapatacaklarını söyledi.

Türkiye'de 15 Temmuz'dan bugüne kadar bir ittifak siyaseti olduğunu aktaran Yıldırım, yerel seçimlerde de bunun devam edeceğini belirtti.

Cumhur İttifakı'nın herhangi bir sıkıntı olmadan yoluna devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yalnız karşımızdaki zillet ittifakının zaman zaman sıkıntıları olduğunu da hep beraber müşahede ediyoruz. Burada dikkat edeceğimiz bir şey var. Bir Arap valisi der ki 'Savaş başladığında Türk'ün gözü dört olur.' Şimdi bu da bir mücadeledir. Gözümüz dört olacak. Son zamanlarda İYİ Parti'nin Sayın Genel Başkanı'nın açıklamalarını hep beraber dinliyorsunuz. Diyor ki 'İttifak yok, yalnız gireceğiz, 81 ilde gireceğiz.' Parti Sözcüsü de diyor ki 'Üç beş ilde girebiliriz.' Birbirini tamamlamayan, birbirini yalanlayan birçok demeçlerle karşı karşıyayız. Şunu başta bilin, İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisinin arka bahçesidir. Bunu hiçbir zaman için unutmayın."

Yıldırım, Cumhur İttifakı'nın vatanına ve milletine sahip çıktığını belirterek, karşılarına çıkan sorunları bu ittifak sayesinde çözdüklerini ifade etti.

İYİ Parti'ye yönelik eleştirilerini sürdüren Yıldırım, şu değerlendirmede bulundu:

"İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisini Türkiye genelinde iktidar yapma ve Türkiye yerelinde iktidar yapmak için kurulmuş bir siyasi partidir. Başka bir hedefi, amacı yoktur. Şimdiye kadar üç seçime girmişlerdir. Bu üç seçimde, Cumhuriyet Halk Partisinin milletvekillerinin sayısını çoğalttılar. Cumhuriyet Halk Partisinin liderini cumhurbaşkanı yapmaya çalıştılar. Cumhuriyet Halk Partisinin belediyelerinin sayısını artırdılar. Projeyi yapanların asıl maksadı şu; diyorlar ki 'Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapalım.' Nasıl olacak bu, yüzde 25'i geçmiyor. O zaman biz sağdan, milliyetçi muhafazakar kesimlerden CHP'ye oy verecek partiler üretelim. Netice itibarıyla bunun koçbaşı İYİ Parti'dir. Üretilmiştir, projedir, görevini yapıyor. Yarın yine görevini yapacak. Bu ittifakları devam edecek, DEVA Partisi de Gelecek Partisi de bunun için kurulmuştur."

Yıldırım, konuşmasında Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberliğinden bahsederek, bu süreçte yapılan yatırımları anlattı.

MHP Mersin İl Başkanı Serdar Soydan 14. Olağan Kongrede yediden il başkanı seçildi.

MERSİN KENT HABER

 

EditörEditör