SAĞLIK
Giriş Tarihi : 24-11-2021 19:34   Güncelleme : 24-11-2021 19:34

MTO, EMEK BİZİM SÖZ BİZİM!

Mersin Tabip Odası, yaptığı basın toplantısında "Karanlığa Karşı; Önlüğümüzün Beyazına, Özlük Haklarımıza, Halkın Sağlık Hakkına Sahip Çıkıyoruz" yürüyüşünü başlattıklarını açıkladı.

MTO, EMEK BİZİM SÖZ BİZİM!

Mersin Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada; "Bugün iktidar toplumun sağlığına yönelik, hekim istifalarına, göçlerine yönelik hiçbir adım atmazken biz, "Bu topraklarda hekimlik yapmak için umut var, birlikte önlüğümüzün beyazına sahip çıkıyoruz, karanlığı aydınlatacağız ve artık söz bizim" diyoruz. Biz "Taleplerimiz sizin için, bizim için, hepimiz için" diyoruz.
 "Karanlığa Karşı; Önlüğümüzün Beyazına, Özlük Haklarımıza, Halkın Sağlık Hakkına Sahip Çıkıyoruz" diyerek başlattığımız yürüyüşte bugün Kocaeli'nde olan yürüyüş kolumuz 25'inde Bursa'da, 26'sında Eskişehir'de meslektaşlarımızla, sağlık çalışanlarıyla, halkımızla buluşacak.  Yürüyüşün sonunda Ankara'da yedi bölgemizden ve tüm illerimizden gelecek hekimler ve sağlık çalışanları ile 27 Kasım'da gerçekleştireceğimiz BEYAZ FORUM'da hep birlikte önümüzdeki dönemde daha iyi bir sağlık ortamı için birlikte mücadelenin yolunu açacağız.   Sağlıkta özelleştirmeci, piyasacı politikaların durdurulması, sağlık hizmetlerinin toplumcu bir anlayışla yeniden inşa edilmesi, sermayeye değil sağlığa bütçe ayrılması için önerilerimizi, taleplerimizi ve mücadele yöntemlerimizi konuşacağız.
Gün dayanışmanın, birbirimize güvenmenin, mesleğimizin taşıdığı güce güvenmenin, yaşam ve sağlık haklarımızı savunmanın ve geliştirmenin günüdür.  Emeğimiz üzerinden kendini var eden sermayeye, idarecilere dur demenin "Biz birlikte güçlüyüz"ü göstermenin günüdür. Emeğimiz Sömürülmeden ve Gelecek Kaygısı Olmadan
Bilimsel ve Etik İlkeler İçinde
Halk Sağlığını Önceleyen Sağlık Sisteminde
Hekimlik Yapmak İstiyoruz." ifadeleri yer aldı.
MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala