SAĞLIK
Giriş Tarihi : 12-03-2021 10:03   Güncelleme : 12-03-2021 10:16

MTO, SAĞLIK İÇİN DEMOKRASİ ADALET

Mersin Tabip Odası (MTO) yaklaşan 14 Mart Tıp Bayramı ve Tıp Haftası çerçevesinde kentte gerçekleştirlecek etkinlikte; taleplerini, pandemide yaşamını kaybeden hekimlerin ailelerine verilecek plaketler ile pandemide sağlık çalışanların yaşadıkları sorunlar basın toplantısıyla açıklandı.

MTO, SAĞLIK İÇİN DEMOKRASİ ADALET

Mersin Tabip Odası'nda gerçekleştirlen basın toplantısında Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen,"Toplumsal sorunlar da dahil hastalıklara neden olan bütün etkenlerle mücadele ederken, dün olduğu gibi bugün de hakikatin ve bilimin ışığında, korkmadan, hekimlik değerlerinin bize yüklediği sorumlulukla Toplumsal Sağlık için Demokrasi ve Adaleti savunmaya devam edeceğiz.
14 Mart'ta Taleplerimiz:
       COVID-19 meslek hastalığıdır, önerdiğimiz yasa tasarısı kabul edilsin.
       Toplumsal sağlık için güçlü ve etkin birinci basamak sağlık örgütlenmesi sağlansın.
       Şiddetsiz bir sağlık ortamında çalışabilmek için yeni ve etkili "Sağlıkta Şiddet Yasası" çıkarılsın.
       Emekliliğimize de yansıyacak temel ücret ile ekonomik ve özlük haklarımız iyileştirilsin.
       Özgür ve bilimsel çalışma ortamı için meslek örgütleri üzerindeki baskılara son verilsin.
       Liyakatsiz atamalar, tip sözleşme dayatmaları, tıp eğitimini niteliksizleştiren, altyapısı uygun olmayan tıp fakültelerinin açılması durdurulsun.
Sağlık emek meslek örgütleri tabip odaları ve hekimler olarak 14 Mart Tıp Haftası'nda sağlık ortamının tüm olumsuzluklarına rağmen  "Yitirdiklerimiz gönlümüzde, taleplerimiz dilimizde" diyeceğiz.

Mersin Tabip Odası olarak, 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri çerçevesinde 12 Mart Cuma günü Saat 17.00'de, Mersin'de COVİD-19 mücadelesinde yitirdiğimiz sağlık emekçilerinin aileleri ile birlikte olacağımızı, onların anısını yaşatmak için hazırlanan plaketleri ailelere sunacağımızı belirtiyor ve onları bir kez daha saygı ve özlemle anıyor; hekimlik değerlerinden aldığımız güçle Toplumsal Sağlık İçin Demokrasi ve Adalet talep ediyoruz." ifadesinde bulundu.

,MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala