EĞİTİM
Giriş Tarihi : 10-09-2023 17:42   Güncelleme : 11-09-2023 09:49

MTSO MECLİS ÜYESİ HASAN SÖYÜMEZ, OKUL ALIŞ-VERİŞLERİYLE İLGİLİ UYARILARDA BULUNDU

KİTAPSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve MTSO Meclis Üyesi TOBB Delegesi Hasan Söyümez, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının başlamasıyla okul alış-verişleriyle ilgili velilere uyarılarda bulundu.

MTSO MECLİS ÜYESİ HASAN SÖYÜMEZ, OKUL ALIŞ-VERİŞLERİYLE İLGİLİ UYARILARDA BULUNDU

KİTAPSAN LTD.Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Söyümez,· Okul alış-verişinde dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili açıklamasında;

· Sağlık açısından zararlı ; kurşun, fitalatlar kadmiyum , AZO boyar maddeler , ağır metaller ,alerjen ve kanserojen boyalar , nikel PAH , formaldehit gibi maddeleri içeren ürünler alınmamalı.

· İSO standartları olmayan merdivenaltı firmaların form aldehit ürettiği standart dışı sağlığa zararlı ürünlerin tercih edilmemesi gerekiyor.

· Bu tür firmaları Ticaret Bakanlığı , Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığının denetlemesi gerekiyor. Ayrıca ithal gelen ürünlerin gümrük denetimlerinin çok sağlıklı yapılması gerekiyor. Gümrüklerdeki test laboratuvarında iyi denetimden geçirilip sağlıklı test raporlarının çıkarılması gerekiyor.

· Sağlıklı ,güvenilir satıcı firmalardan ürün tedariği yapılmalı. Kitabevleri ve kırtasiyeciler bu standartlara dikkat etmekte ama çarşı , pazar marketler , e-ticaret ve okullar buna dikkat etmemekte. Düşük kaliteli standardı ( garmajı düşük kağıttan karışımları eksik ve zararlı kimyasallar kullanarak ürünleri ucuza üretmeye çalışmakta.) düşük ürünler ortaya çıkmakta. Sağlıklı ürünler olmadığı için hem bütçemize daha çok yük getirmekte ve çocuklarımızın sağlıklarını tehdit etmekte. Bu konuda marketler hep bu tarz ürün satmaktan her yıl ceza yemekte, şube sayıları çok olduğu için bu cezalar kuruş gibi komik kalmakta. Her yılda satışa devam etmekteler.

· Türkiyede 13 yıldır sümen altında bekleyen perakende yasasının bir an önce çıkarılması iş kollarının ihtisaşlasması için gerekiyor. Her iş kolu kendi ihtisas alanındaki ürünleri kurallarına uygun şekilde üretimi de, ithalatı da takip ederek Ticaret bakanlığı,Gümrük Bakanlığı sağlık bakanlığı denetiminde işletmeler ticaretini dürüst bir şekilde yapmalıdır.

· Ticaret kurallarına ve tüketici haklarına saygı duymayan işletmeler ticaretten men edilmelidir.

-5888 Sayılı Kanun hükümlerine göre uçucu madde içeren ürünlerin ( yapıştırıcı v.b. ) 18 yaşından küçüklere satışı yasaktır ." açıklamasında bulundu.

11 Eylül'de okulların açılmasıyla büyük telaş yaşayan veliler, çocuklarının kırtasiye, okul araç ve gereçlerini en doğru yerde uygun fiyatlarla almak için bütçelerini zorluyor. Fiyatlardaki büyük farklılıklar  nedeniyle veliler ellerindeki listelerle kırtasiyecileri dolaşarak bütçelerine uygun ürünlere yöneliyor. Öğrenci kıyafetleri, ders araç ve gereçleri ailelerin gündeminde ilk sırada yer alıyor.

MTSO Meclis Üyesi Söyümez,  Öğrencilerin yeni öğretim ve eğitim yılını  yılını kutlayarak "KİTAPSAN 48 yıllık işkolu deneyimi olan arkadaşınız olarak başarılar diliyorum. KİTAPSAN Ailesi tüm şubeleriyle   tüm öğrencilerimize ve velilerimize en iyi hizmeti verme gayretindeyiz." dedi. 

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör