EKONOMİ
Giriş Tarihi : 05-11-2017 19:38   Güncelleme : 05-11-2017 19:38

ÖNSİAD'tan 5.000 Yerli Oto Siparişi

Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Kurulu’nda yeniden Genel Başkan seçilen Rasim Erdoğmuş, kurulduklarından beri yaşama geçirdikleri projeleri geliştirmeye ve İslam Ekonomisi uygulamalarıyla Türkiye’nin medeniyetler köprüsü işlevini güçlendireceklerini söyledi. Yerli otonun daha üretilmeden satış rekoru kırdığını belirten Erdoğmuş ÖNSİAD olarak 5 bin otomobil siparişi verdi.

ÖNSİAD'tan 5.000 Yerli Oto Siparişi

ÖNSİAD Başkanı seçilen Rasim Erdoğmuş yerli oto için ilk siparişi verdi:

 

Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÖNSİAD), 2. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Rasim Erdoğmuş’un yeniden başkan seçildiği genel kurulda Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Haysiyet Kurulu seçimleri de gerçekleştirildi.

Bağcılar Belediyesi Halk Sarayında 800 üyesinin katıldığı genel kurulda bir teşekkür konuşması yapan ÖNSİAD Başkanı Rasim Erdoğmuş kuruluşun ardından pek çok değerli çalışmaya imza attıklarını ve Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 12-15 Nisan 2017 tarihleri arasında tarihi Sirkeci Garı’nda İSTFEST’17 Moda-Tasarım Festivali ve Alışveriş Şenliği’nde 150 bin kişiyi ağırladıklarını belirten Erdoğmuş, ÖNSİAD’ın girişimci kadınları sayesinde 50 markanın yüzde 70’e varan indirimler yaptığını söyledi.

5 bin yerli otomobil sipariş etti…

Konuşmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan yerli otomobil projesine destek veren Erdoğmuş; “Sayın Cumhurbaşkanımız ilk yerli otomobili üretecek ortak girişim grubunu açıklarken ilk aracı bedelini ödeyerek kendisinin alacağını söyleyerek ilk siparişi vermişti. Üretim modelli bir kalkınmadan yana olan ÖNSİAD olarak biz de üretilecek yerli otomobillerden 5 bin adet almak üzere şimdiden sipariş veriyoruz.” dedi.

Batının İslam ekonomisiyle ilgili çalışmaları yıllardır sürdürdüğünü belirten Erdoğmuş, Türkiye’de de bazı uygulamaların başladığını ancak yeterli olmadığı dile getirdi ve şunları söyledi:

“Türkiye’de bir ilke imza atarak Uluslararası İslam Ekonomisi Finans ve Etik Kongresi’ni (İSEFE’17) düzenledik. İslam ekonomisi, finansı ve etiğinin her yönüyle bilimsel bir zeminde tartışıldığı, önemli verilerin paylaşıldığı İSEFE bu alanda atılan çok önemli bir adım. Bu etkinlikten ve çıktılarından tüm ülkenin faydalanabileceğine inanıyoruz. Bu amaçla İSEFE’nin devamı gelecek.”

ÖNSİAD, Kültür ve Turizm Bakanlığı onayı ile kültürel mirasların korunmasına ve tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla “İstanbul’da 500 Saadet Yılı – Mukaddes Emanetler” belgeselinin hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Genel kurula AK Parti eski genel başkan yardımcısı Fatma Nükhet Hotar, AK Parti İstanbul millletvekilleri Harun Karaca, Abdullah Başçı, Halis Dalkılıç ve Nurettin NEBATİ katıldılar. 22. Dönem Sinop Milletvekili Cahit Can, Kültür Bakanlığı Müsteşarı Mahmut Kocameşe, Karaca Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Güneş, Kaanlar Peynircilik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kaan, Kuyaş Kuyumcukent Yönetim Kurulu Başkan Vekili Reşat Çalışkan, Sindef Sinop Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Engin Kırmızıgül ile Reis ve Yol Arkadaşları Platformu Başkanı Nejdet Külünk de genel kurula katılarak ÖNSİAD’a destek verdiler. ÖNSİAD 2. Olağan Genel Kurulunda yönetim, denetim ve haysiyet kurulları seçilerek göreve başladı.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala