YAŞAM
Giriş Tarihi : 16-09-2023 12:12   Güncelleme : 16-09-2023 12:12

SOKAKTAKİ TEHLİKELİ KÖPEKLER GÜVENLİ YERLERDE

Mersin Emniyet Müdürlüğü, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri sokaklara bırakılan tehlikeli ırka aiti köpekleri güvenli yaşam alanlarına kavuşturdu.

SOKAKTAKİ TEHLİKELİ KÖPEKLER GÜVENLİ YERLERDE

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada;

Mersin Emniyet Müdürlüğü, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği olarak 2023 yılı içerinde; 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre Mersin merkez ilçelerimizde Pitbull Terrier, Dogo Argentina gibi yasak olan ırkların beslenmesinin ve çevredeki insanlara tehlike arz edecek şekilde serbest bırakılması suretiyle gezdirilmesinin önlenmesi amacıyla  çalışmalar yaptı.

Bu yapılan çalışmamızda sahil kenarları, okul çevreleri, parklar, alışveriş merkezi ve çevresi gibi vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları yerlerde ve bu civarlara yakın ikametlerde ağızlık ve tasmasız köpek gezdirerek çevreye rahatsızlık veren köpek sahipleri ve PETVET sistemine kaydı yapılmamış olduğu tespit edilen tehlike arz eden hayvan sahiplerine 2023 yılı içerisinde 379.852 ( üçyüzyetmişdokuzbinsekizyüzelliiki) tl idari para cezası uygulandı.

 Toplamda 143 adet tehlike arz eden köpeğe el konularak Geçiçi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi görevlilerine teslim edildi.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör