GÜNDEM
Giriş Tarihi : 03-08-2016 18:16   Güncelleme : 03-08-2016 18:16

Tarsus Kaymakamı ve 6 Kişi Tutuklandı

Mersin'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen, aralarında Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca'nın da olduğu 6 kişi tutuklandı.

Tarsus Kaymakamı ve 6 Kişi Tutuklandı

Alınan bilgiye göre, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Kaymakam Atmaca ile 6 asker ve 1 polisin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Mersin Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Atmaca, Deniz Albay Alpay Engin, Deniz Yarbay Timuçin Kaan Başaran, Deniz Binbaşı Tümral Cansoy ve Vedat Atak ile Uzman Onbaşı Ahmet Tufan Özbar tutuklandı.

Asker ve polis olan M.Ç. ve R.Y. de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Darbe gecesi konuşma yapmış

Bu arada, Kaymakam Atmaca'nın darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Tarsus Kaymakamlığı önünde toplanan vatandaşlara yönelik konuşma yaptığı öğrenildi.

Atmaca'nın yaptığı konuşmada, olayları başından beri takip ettiklerini, milli iradenin üstün geleceğini ifade ederek, "Bu anlamda da bunu buradan belirtmek istiyorum. Tabii şöyle bir sıkıntımız var, kalabalık olduğu zaman provokasyonların olma durumu söz konusu olabilir. Bu anlamda da meramımızı ifade ettikten sonra yani yavaş yavaş dağılabilirsek çünkü zaten halkımız gerekli tepkiyi gösterdi." ifadelerini kullandığı belirlendi.

Kameralar tarafından da kaydedilen konuşma sonrası vatandaşlar tepki göstererek, meydanları boşaltmayacaklarını dile getirdi.

AA

EditörEditör