GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-11-2021 12:59   Güncelleme : 13-11-2021 13:36

TEMAD Mersin KKTC'nin Kuruluşunun 38. Yılını Kutladı

TEMAD Mersin İl Başkanı halil Kur, KKTC'nin kuruluşunun 38. yıldönümünü yayınladığı mesajla kutladı.

TEMAD Mersin KKTC'nin Kuruluşunun 38. Yılını Kutladı

TEMAD Mersin Başkanı Halil Kur, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Kıbrıs Türk Halkı ile Mücahitlerimizin üstün başarısıyla Kıbrıs Türkü özgürlüğüne ve bağımsızlığına 47 yıl önce kavuşmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 47 yıl önce garantörlük hakkını kullanarak gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı ile ada ikiye bölünmüş olup, K.K.T.C. Devleti,  15 Kasım 1983 yılında kurularak tüm dünyaya özgürlüğü ve egemenliğini ilan etmiştir.

Akdeniz'in 3 ncü büyük adası olan Kuzey Kıbrıs, 3242 km.2 yüzölçümü ile Doğu Ak denizdeki Jeopolitik ve stratejik  konumu ile önemli bir yerde olduğunu  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk  “Kıbrıs’a dikkat ediniz, bu ada bizim için çok önemlidir” söylemiyle de vurgulamıştır.

K.K.T.C. nin kurulmasında bizleri bu haklı gurura taşıyan, K.K.T.C.nin her zaman yanında olan Devletimize, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Gazilerimize, Kıbrıslı Mücahitlerimize, Kıbrıs Türk Halkına şükranlarımızı sunuyor, Tüm K.K.T.C.30.kuruluşunun 38. yıldönümünde Halkının Cumhuriyet Bayramını  yürekten kutluyor, Sevgilerimi sunuyorum." ifadeleri yer aldı

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala